Vouchere de 300 de lei pentru copiii care fac sport

Guvernul a adoptat joi seara un act normativ prin care acordă 30.000 de vouchere a câte 300 de lei copiilor care se legitimează la cluburile sportive.

Author: R.I. vineri 04 septembrie 2020 , 07:25

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Guvernul a adoptat, prin ordonanţă de urgenţă, acordarea unui sprijin financiar sub formă de voucher pentru încurajarea şi sprijinirea copiilor în practicarea sportului de performanţă.

"Este o intervenţie urgentă în favoarea creşterii şi motivării unui număr cât mai mare de copii să practice sport în regim controlat, sigur, organizat, tocmai pentru că există această nevoie la nivelul cluburilor şi entităţilor sportive din România, în primul rând pentru a forma o viitoare generaţie de sportivi. Din păcate, cifra copiilor care practică sport în regim legitimat şi organizat este mai mică decât nevoia sportului românesc", a declarat ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, la Palatul Victoria. 

Citeste si: VIDEO- Război în Poliție după moartea lui Emi Pian

Potrivit ministrului, importanţa acestui sprijin acordat sub forma acestui voucher de 300 de lei pentru prima legitimare a unui copil la un club sportiv stă în primul rând în creşterea bazei de selecţie pentru viitorul sport de performanţă.

Banii europeni pot fi accesați mai ușor

Guvernul a aprobat planul de măsuri pentru elaborarea Planului Naţional de Relansare şi Rezilienţă necesar României pentru  accesarea de fonduri externe rambursabile şi nerambursabile  în cadrul Mecanismului de Redresare şi Rezilienţă.

Citeste si: VIDEO- Militarul bănuit că a abuzat mai mulți copii pe o plajă din Constanța a fost reținut

"A fost adoptată Ordonanţa de urgenţă privind mecanismul de gestionare a Planului naţional de Relansare şi Rezilienţă, necesar României pentru accesarea fondurilor nerambursabile de la Uniunea Europeană. Practic, odată cu adoptarea acestei ordonanţe de urgenţă, se creează cadrul legal pentru elaborarea mecanismului şi gestionarea mecanismului de realizare a Planului naţional de Relansare şi Rezilienţă", a declarat Ionel Dancă, joi, la finalul şedinţei de guvern. 

Când se vor întoarce suporterii pe stadioane. Anunțul făcut de ministrul Sportului

Ionuț Stroe, ministrul sportului, a anunțat condițiile pentru întoarcerea suporterilor în tribunele stadioanelor din țară. Duminică, Stroe a declarat la Realitatea Plus că microbiștii își vor putea susține favoriții de pe stadioane abia după ce numărul de îmbolnăviri la nivel național va scădea semnificativ.

Citeste si: Când se trece, de fapt, la ora de iarnă în 2020

”Deocamdată, accesul pe stadioane în România este intezis. Pentru sănătatea oamenilor, este important ca stadioanele să rămână închise. Măsurile de protecție ar fi imposibil să fie respectate pe stadioane, tocmai de aceea e mai bine să rămână închise. Felul în care îți susții echipa pe stadion diferă extrem de mult de felul în care îți savurezi cafeaua la o cafenea”, a declarat Ionuț Stroe la Realitatea Plus.

El a adăugat că se vor permite meciuri cu spectatori în situaţia în care numărul de cazuri de coronavirus va scădea.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si