Waterboyz.ro, una dintre cele mai dinamice companii din țară care se ocupă cu amenajarea locurilor profesionale de joacă pentru copii, ne prezintă 20 de motive pentru care copiii au nevoie de locuri de joacă!

1. Locurile de joacă reprezintă o bună alternativă la divertismentul digital. Înțelegerea și aprecierea naturii se realizează mult mai bine prin experiențe concrete și nu prin privirea unor imagini de pe ecran.

2. Psihologia ne învață că amintirile cele mai puternice și de lungă durată sunt cele legate de momente extreme, pozitive sau negative. Nu de puține ori se întâmplă ca micuții să-și amintească de experiențele fericite petrecute la joacă, așa că părinții au toate motivele să-i încurajeze în această direcție.

Citeste si: Moșii de iarnă 2021. În ce zi pică Sâmbăta Morților

3. Locurile de joacă, în special cele din aer liber, angajează și antrenează toate simțurile și stimulează competențele observaționale, mai ales atunci când jocul este alternat cu învățătura. 4. Locurile de joacă din exterior sunt benefice pentru copii deoarece timpul petrecut în aer liber este o sursa de vitamina D.

5. Descărcarea energiei într-un mod recreativ îi poate ajuta pe copii să scape de agresivitate, evitând astfel conflictele și năzdrăvăniile care pot apărea atunci când nu se petrece mult timp în aer liber.

6. Locurile de joacă deschid porțile imaginației. Mulți copii inventează diverse jocuri și își creează anumite scenarii atunci când petrec timp în locurile de joacă nestructurate – care sunt apreciate și pentru capacitatea de a reduce stresul.

7. Învățarea anumitor mișcări realizate pe diverse aparate îi va ajuta pe micuți să-și dezvolte încrederea și stima de sine, putând să-i ajute chiar și să depășească anumite probleme de natură fizică.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Îngropat de viu, un bărbat a fost salvat ca prin minune după 4 zile de stat sub pământ- wowbiz.ro

8. Oamenii de știință au constatat o conexiune între reducerea timpului petrecut la locurile de joacă și creșterea procentului de copii care se confruntă cu probleme de comportament, ADHD și alte tulburări legate de dezvoltarea cognitivă și socială.

9. Recreația are un rol decisiv în procesul de învățare, în special în ceea ce-i privește pe cei mici, întrucât sistemul nervos al copiiilor nu poate procesa la fel de multe informații ca adulții, așa că pauzele recreative și jocurile sunt binevenite.

10. Multe dintre lucrurile și echipamentele de care copii au nevoie pentru a se dezvolta normal pot fi regăsite în locurile de joacă.

11. Locurile de joacă în aer liber îi ajută pe copii să obțină vitamina D de la soare, după o expunere cât mai completă, timp de cel puțin 10-15 minute.

12. Exercițiile fizice sau mișcarea efectuată în mod regulat previne riscul de obezitate – una dintre cele mai mari probleme ale copiilor la nivel mondial.

13. Pe lângă numeroasele beneficii de natură fizică, activitățile practicate la locurile de joacă stimulează activitatea cerebrală și îmbunătățesc circulația, ceea ce favorizează livrarea unei cantități optime de oxigen și glucoză către creier.

14. Diferitele tipuri de jocuri și activități care pot fi practicate de către micuți în locurile de joacă contribuie la dezvoltarea armonioasă a corpului, prin activarea tuturor grupelor musculare.

Citeste si: Cea mai geroasă noapte din acest an. Ce s-a întâmplat cu oamenii străzii

Citeste si: Julia este hotărâtă să nu îi mai ierte greșelile lui Robi: „Vreau să îți spun un lucru și sper să îți intre foarte bine în cap. Realizez că din asta s-a făcut o obișnuință.”- kfetele.ro

Citeste si: ”Eu am făcut în 15 minute cât faceți voi în trei luni, de fapt” Andreea Bostănică a răbufnit după ce a fost intens criticată pe internet- radioimpuls.ro

15. Copii care sunt activi din punct de vedere fizic au sistemul imunitar îmbunătățit, deci au șanse reduse de îmbolnăvire și în același timp, au șanse mici să dezvolte probleme cardiovasculare.

16. Recreația și distracția le sporește capacitatea de concentrare a copiilor și le reduce gradul de iritabilitate.

17. Statisticile ne demonstrează că elevii care fac mișcare în mod regulat au rezultate mai bune la școală și o atitudine mai bună vis a vis de învățământ.

18. Celebrul câștigător al Premiului Nobel, Albert Einstein, spunea că „Jocul este cel mai elevat mod de cercetare.”

19. Locurile de joacă în care există nisip și apă sunt folositoare pentru că oferă experiențe senzoriale și contribuie la dezvoltarea micuților.

20. Cățătarul este un alt joc extrem de util pentru cei mici, întrucât stimulează memoria, vizualizarea, abilitățile motorii și dezvoltă capacitatea de rezolvare a problemelor.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si