Cristian Țopescu   a fost un comentator sportiv, jurnalist și politician român. A fost tatăl prezentatoarei de televiziune Cristina Țopescu.

Citeste si: Văduva lui Cristian Țopescu a lansat al patrulea volum de poezie! Christel Ungar prezintă emisiunea în limba germană de la TVR

În urma unui decret semnat de către președintele României, Traian Băsescu, din 25 octombrie 2007, colonelul în retragere Cristian Țopescu a fost înaintat la gradul de general de brigadă (cu o stea).

În urma alegerilor parlamentare din 30 noiembrie 2008, a fost ales senator de București din partea Partidului Național Liberal, alături de Crin Antonescu.

Cristian Țopescu s-a stins din viață pe 15 mai 2018

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Cristian Țopescu a fost fiul lui Felix Țopescu, ofițer de cavalerie și participant la Olimpiada din Berlin din 1936, în echipa hipică a României. Astfel, Cristian a moștenit acest sport de la tatăl său, pe care l-a practicat timp de 11 ani și a și reușit să cucerească două titluri naționale la sărituri peste obstacole, în 1960 și 1962.

Cristian Țopescu, cel mai iubit comentator de sport al României, omul care cu stilul său inconfundabil ne-a făcut să trăim împreună cu sportivii noştri spaimele, emoţiile şi bucuriile de pretutindeni, a murit într-o zi de marți, pe

15 mai 2018, la 81 de ani. Şi, odată cu el, multora dintre noi li s-a stins o parte din copilărie.

A fost întotdeaua cel care ne dădea asigurări că o să fie bine la olimpiade, la mondiale sau la europene. Cei 6 ani în care a fost interzis de regimul comunist l-au făcut şi mai respectat, şi mai dorit pe micile ecrane.

Cristian Țopescu a dus o viaţă dedicată sportului.

A fost sportivul care a ales să-şi respecte ţară şi altfel, nu doar primind medalii pentru performanţele sale.

Cristian Țopescu a murit, marți, 15 mai 2018, la Spitalul Universitar de Urgență Elias din București.  Țopescu, fost comentator sportiv, licențiat al Institutului de Educație Fizică și Sport (1970), suferea de mai multe afecțiuni cronice, printre care și diabet.

Momente celebre cu fostul comentator sportiv

Chiar dacă a avut mii de transmisiuni în direct, cea mai importantă dintre ele este fără îndoială nota 10 obținută de Nadia Comăneci la Olimpiada de Vară de la Montreal.

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Citeste si: Cristina Țopescu a avut grijă să-și plătească toate datoriile, înainte de a muri singură în casă! Vedeta a achitat restanțe de peste 20.000 de euro! EXCLUSIV

De asemenea, Țopescu a comentat cele două victorii ale naționalei de handbal masculin a României, din 1970 și 1974, Mondialul american din 1994, când „Generația de Aur” a ajuns până în sferturile competiției, dar și olimpiada de la Sydney, când România a ocupat toate cele trei trepte ale podiumului la gimnastică, prin Andreea Răducan, Simona Amânar şi Maria Olaru.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si