Zacuscă de vinete cu gogoșari: Reţetă simplă

Zacuscă de vinete cu gogoșari. Toamna este momentul perfect pentru a prepara zacusca de vinete pentru cămara de iarnă. Vă prezentăm o rețetă simplă de zacuscă!

Author: Alina Raducu vineri 24 septembrie 2021 , 14:51

Zacuscă de vinete cu gogoșari: Reţetă simplă

Zacuscă de vinete cu gogoșari: Reţetă simplă

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Iată o rețeta tradiţională de zacuscă de vinete cu gogoșari!

Cum se prepară zacusca de vinete cu gogoșari?

Zacuscă de vinete cu gogoșari. Ingrediente: 

  • vinete 6 kg
  • ceapa 3 kg
  • ardei capia rosii, gogosari sau ardei gras rosu- 3 kg
  • rosii gbine coapte 3 kg
  • ulei de floarea soarelui 500 ml
  • 1-2 morcovi
  • 2-3 frunze dafin
  • sare
  • 2-3 catei usturoi
  • piper macinat, ardei iute

Zacuscă de vinete cu gogoșari: Reţetă simplă

Zacuscă de vinete cu gogoșari: Reţetă simplă

Citeste si: Cum se coc corect. Greșeala pe care o fac mulți când gătesc vinete

Zacuscă de vinete cu gogoșari. Mod de preparare:

Mai întâi, vinetele se coc pe flacara mare, se curata si se lasa la scurs intr-o sita, cel putin 3 ore, ideal este de seara pana dimineata.

După care ardeii spalati, curatati de seminte, taiati fasii pot fi trecuti, cruzi prin robot sau masina de tocat.

Ceapa, curatata si spalata, se trece prin robot sau masina de tocat si se pune pe foc impreuna cu uleiul, amestecandu-se cat mai des.

La fel si morcovul si ardeiul se toaca si se adauga la ceapa.

Se amesteca mereu, sa nu se lipeasca, pana scade lichidul, apoi se mai adauga apa fierbinte, cate putin, pentru ca legumele sa fie inabusite, nu prajite.

Zacuscă de vinete cu gogoșari: Reţetă simplă

Zacuscă de vinete cu gogoșari: Reţetă simplă

Citeste si: Cea mai bună zacuscă de vinete. Află-i secretul

Cand legumele sunt bine patrunse, se adauga rosiile facute suc (date prin masina de suc) si se lasa la fiert, amestecand mereu, sa nu se lipeasca, pana cand sosul scade.

Mai apoi se adauga vinetele tocate, frunzele de dafin, o lingura de sare de bucatarie, ardei iute si piper proaspat macinat, dupa gust. Poftă buna!


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Emily Burghelea, destăinuiri despre cea mai neagră perioadă din viața ei: ”Simțeam că... Emily Burghelea, destăinuiri despre cea mai neagră perioadă din viața ei: ”Simțeam că nu mai pot. Am plâns până nu am mai putut”. Vedeta a recunoscut că se confruntă cu depresia postnatală
spotmedia.ro
Anticorpii monoclonali ajung în România cu mare întârziere și în cantitate mică. Lista... Anticorpii monoclonali ajung în România cu mare întârziere și în cantitate mică. Lista spitalelor care au primit tratamentul
spotmedia.ro
Încă puțin și vom avea pe masă, dimineața, cafeaua produsă în laborator Încă puțin și vom avea pe masă, dimineața, cafeaua produsă în laborator
b1.ro
Zarug de la Asia Express a dezvăluit câte kilograme are. Concurentul a arătat dovada în... Zarug de la Asia Express a dezvăluit câte kilograme are. Concurentul a arătat dovada în timpul sezonului 4 de la Antena 1
infoactual.ro
De ce s-au despărțit Prințul William și Kate. Secretul pe care Casa Regală nu l-ar fi... De ce s-au despărțit Prințul William și Kate. Secretul pe care Casa Regală nu l-ar fi dezvăluit vreodată
infoactual.ro
Baba Vanga: O nouă boală va lovi planeta. Oamenii vor îmbătrâni în câteva secunde Baba Vanga: O nouă boală va lovi planeta. Oamenii vor îmbătrâni în câteva secunde
evz.ro
ȚEAPA anului în ROMÂNIA! Vă USUCĂ DE BANI. Mare grijă când primiți mesajul ȚEAPA anului în ROMÂNIA! Vă USUCĂ DE BANI. Mare grijă când primiți mesajul
doctorulzilei.ro
Începe Maratonul vaccinării în Capitală. Iată ce categorii de persoane pot participa la... Începe Maratonul vaccinării în Capitală. Iată ce categorii de persoane pot participa la acest eveniment
romaniatv.net
O săptămână de concediu plătit, în perioada 30 octombrie -7 noiembrie, în toată ţara.... O săptămână de concediu plătit, în perioada 30 octombrie -7 noiembrie, în toată ţara. Preşedintele a semnat
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si