Ziua Internaţională a Prieteniei 2021: Mesaje frumoase şi imagini pentru cei dragi

Ziua Internațională a Prieteniei este sărbătorită anual în data de 30 iulie. Această zi celebrează importanța prieteniei adevărate în întreaga lume. Prietenia este un sentiment valoros în viața oamenilor, de aceea o serbăm cu multă recunoștință. Iată ce simbolizează ziua internațională a prieteniei.

Author: Alina Raducu miercuri 28 iulie 2021 , 12:14

Ziua Internaţională a Prieteniei 2021: Mesaje frumoase şi imagini pentru cei dragi
Ziua Internaţională a Prieteniei 2021: Mesaje frumoase şi imagini pentru cei dragi[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Astfel, în anul 2011, ziua internațională a prieteniei a fost adoptată oficial de ONU cu scopul de a transmite mesajul de prietenie între indivizi, țări, culturi și popoare, dar și faptul că se pot construi punți de legătură între comunități.

Dincolo de relațiile individuale, conceptul de prietenie este mult mai extins și complex.

Ziua prieteniei a fost preluată de Adunarea Generală a ONU în anul 1997 Ziua internațională a prieteniei este o inițiativa care urmează propunerii făcute de UNESCO. A fost preluată de Adunarea Generală a ONU în anul 1997. ONU propune către toate statele membre să sărbătorească această zi în același timp cu celelalte evenimente locale, obiceiuri naționale sau regionale, inclusiv prin activități educaționale, tocmai pentru a se conștientiza valoarea relațiilor de prietenie.

Ziua prieteniei este sărbătorită pentru importanța și relevanța prieteniei, acest sentiment făcâd parte din viața fiecăruia dintre noi.

Ziua prieteniei este celebrată și în Argentina și Brazilia, dar pe data de 20 iulie, în timp ce în Finlanda și Estonia, ziua prieteniei coincide cu ziua îndrăgostiților, pe 14 februarie.

Prima încercare pentru stabilirea datei Zilei internaționale a prieteniei a avut loc în anul 1990. Afaceristul american Joyce Hall este primul care a propus o zi internațională a prieteniei. Acesta a lansat pe piață, în anul 1910, cărțile poștale Hallmark și a ales data de 2 august pentru a sărbători prietenia deoarece ziua coincide cu sezonul vacanțelor, moment în care oamenii își trimiteau cărți poștale. Propunerea și-a pierdut repede popularitatea deoarece gestul de a trimite o carte poștală și-a pierdut semnificația originală și a devenit mai mult o obligație socială.

Ziua internațională a prieteniei este sărbătorită în mai multe stiluri, în funcție de țară și de cultura. Unii îaleg să-și petreacă aceasta zi la o petrecere unde se întâlnesc cu prietenii lor și împărtășesc o masă în timp ce retrăiesc o parte din amintirile lor. În alte părți, oamenii prezintă daruri unul altuia, care adesea transmit gratitudine prin simbolism, ceva pentru prietenii să-și amintească reciproc. Alții își petrec timpul in natura cu prietenii pentru o zi și pentru a crea amintiri.

Însă, în unele țări sunt organizate parade în spații publice în care toți oamenii sunt invitați să vină și să petreacă o zi în afara cu prietenii lor fără nici un cost și pot participa la evenimente și jocuri, precum și la participarea la concerte publice gratuite.

Ziua Internaţională a Prieteniei 2021: Mesaje frumoase şi imagini pentru cei dragi
Ziua Internaţională a Prieteniei 2021: Mesaje frumoase şi imagini pentru cei dragi[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: Sfânta Ana 2021: Pe ce dată pică sărbătoarea?

Ce poți face de ziua prieteniei?

De exemplu, tinerii din Asia și Orientul Mijlociu obișnuiesc să își dăruiască reciproc o brățară, simbol al prieteniei pe care și-o poartă.

Brățara are valoare sentimentală, culoarea acesteia, semnifică cat de mult apreciezi prietenia.

Roșu este asociat cu forță, putere și energie;

Verde înseamnă bună dispoziție;

Albastru înseamnă speranță, încredere și protecție;

Bleu este culoarea prieteniei și dorinței de interacțiune cu ceilalți;

De ziua prieteniei, poti face si tu daruri prietenilor apropiați. Petreceți timp împreună, invită-i la masă, distrati-vă împreună. Transmite-le prietenilor mesaje emoționante prin care să le spui cât de mult îi apreciezi.

Citeste si: Calendar ortodox august 2021: Lista completă a sărbătorilor

Cele mai frumoase citate de Ziua Prieteniei

Nimeni nu poate trăi fără prieteni, chiar dacă stăpânește toate bunurile lumii – Aristotel;

Prietenia este egalitate armonioasă – Pitagora;

Ce-ți poți dori mai mult decât să ai pe cineva cu care să poți vorbi ca și cu tine însuți – Cicero;

A avea un prieten este mai vital decât a avea un înger – Nichita Stănescu; Prietenia îndoiește bucuriile și înjumătățește necazurile – Francis Bacon;

Un prieten este o persoană care știe totul despre tine și încă te place – Elbert Hubbard;

Prieteniile sunt ca banii: ușor de făcut și greu de păstrat – Samuel Butler;

Un bun și sigur prieten e conștiința ta: n-o ucide, ci las-o să moară odată cu tine – Nicolae Iorga;

Cine este prieten cu toata lumea, nu este prieten cu nimeni – Aristotel

În prietenul meu regăsesc un al doilea sine – Isabel Norton; Puțini sunt oamenii ce au învățat să prețuiască prietenia – Tudor Arghezi;

Singura prietenie de preț este cea care s-a născut fără motiv – Arthur van Schendel;

Profunzimea prieteniei nu depinde de distanță – Rabindranath Tagore; Prieten este cel care atunci când îți întinde mâna, îți atinge inima – Gabriel Garcia Marquez;

Prietenia este confortul inexprimabil de a te simți în siguranță cu o persoană fără a trebui să-ți cântărești gândurile, nici să-ți măsori cuvintele – George Eliot

Cea mai frumoasă descoperire pe care o fac adevărații prieteni este că se pot dezvolta separat fără a evolua despărțiți – Elisabeth Foley Prietenia este, în primul rând, pacea reciprocă și zborul spiritului pe deasupra amănuntelor vulgare – Antoine de Saint-Exupery;

Citeste si: Sfânta Teodora 2021: Pe ce dată pică această sărbătoare? Calendar ortodox

Prietenul nu iubește prietenul, ci obiectivul prieteniei – Platon; Prietenii mei nu sunt mulți, dar sunt nenumărați – Nichita Stănescu

A merge cu un prieten prin întuneric este mult mai bine decât a merge singur prin lumină – Helen Keller;

Adevărata prietenie rezistă timpului, distanței și tăcerii – Isabel Allende;

Prietenia înseamnă să fii alături de cineva nu când are dreptate, ci când greșește – Andre Malraux;


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si