Copiii de la gradinita si din clasele primare au inceput sa se simta rau imediat dupa masa de pranz. Aveau varsaturi si greturi, asa ca  parintii si-au dus micutii la spital.

dr. Silviu  Verzea- purtator de cuvant Spitalul Judetean Neamt

"La sectia de pediatrie, la camera de garda s-au prezentat succesiv 15 copii dintre acestia au considerat necesar sa ramana pentru supraveghere numai trei"

Branza primita de copii la masa de pranz a fost infestata cu ecoli- la concluzia aceasta au ajuns inspectorii directiei de sanatate publica,. In urma anchetei demarate  la firma de catering care livra unitatii de invatamant mancarea pentru elevi, s-au descoperit si alte nereguli.

Citeste si: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Citeste si: Îngropat de viu, un bărbat a fost salvat ca prin minune după 4 zile de stat sub pământ- wowbiz.ro

Mirela Gradinaru- purtator de cuvant DSP NEAMT

"Apa de la blocul alimentar era nepotabila. S-au recoltat 2 probe de microaeroflora, una era necorespunzatoare prezenta mucegaiuri branza de vaci a fost neconforma, fiind prezenta e-coli"

Reprtezentantul firmei care asigura hrana copiilor spune ca este nevinovat. Sustine ca branza o cumpara de la o alta societate, iar apa folosita la prepararea mancarii a fost potabila.

Vasile  Trenchea, reprezenatnt societate 

"Branza a iesit neconforma, cu e-coli, am achizitionat-o cu facture si certificate de conformitate am adus apa potabila de la apa serv cu bulletin de analize pe care am folosit-o la prepararea hranei"

Cei de la directia de sanatate publica au dat si o amenda firmei de catering. O situatie asemanatoare a avut loc in 2016, in scandalul branzei Bradet.

O tulpina agresiva de e-coli care s-ar fi gasit in lapte,  a imbolnavit sute de copii si a cauzat, se pare, moartea a trei bebelusi.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si