Borșul de pește este un fel de mâncare adorat de români! Nu mulți știu, însă, să-l prepare, pentru că nu știu ce să-i adauge, astfel încât să-i dea o savoare aparte.

Care sunt ingredientele pentru borșul de pește?

Rețeta a fost dezvăluită la Mănăstirea Putna, scrie Antena 3 CNN. Părintele Vasile a spus că pentru acest borș este foarte important să folosim și tacâmurile rămase după filetarea peștelui, deoarece acestea vor da un gust divin.

Borș pește rețetă Putna

Imagine reprezentativă pentru borș.

[Sursa foto: iStock]

Citește și: Cele 5 alimente care îți otrăvesc organismul și trebuie evitate. "Asta este cea mai nocivă dintre toate". Un medic celebru face "lista neagră" pentru sănătate

Ingrediente:

  • un crap de aprox. 1 kg
  • trei cepe
  • doi morcovi
  • trei roșii mari
  • țelină
  • păstârnac
  • 2-3 lămâi
  • ulei de măsline sau ulei de floarea soarelui
  • o legătură de leuștean
  • sare și piper

”Peștele se curăță bine și se filetează. Tacâmurile rămase se pun într-o oală la fiert. Ceapa, morcovii, țelina și păstârnacul se toacă mărunt, apoi se călesc într-o oală cu ulei de măsline. Se adaugă și un praf de sare și se amestecă bine.

Citeste si: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Citeste si: Patrick, atac dur la adresa lui Giuly: "Aruncă bomba și după fuge, normal că iau foc". Robert nu a mai suportat și a intervenit- wowbiz.ro

După ce legumele încep să se înmoaie, se adaugă apă cât să le acopere. Într-o altă oală, se pune apă și se aduce la fierbere, apoi se adaugă roșiile. Roșiile se fierb aproximativ un minut și jumătate, apoi se pun în apă rece, astfel încât coaja să se desprindă ușor”, a explicat părintele, citat de sursa de mai sus.

Borș pește rețetă Putna

Imagine reprezentativă pentru pește.

[Sursa foto: PixaBay]

Citește și: O femeie de 62 ani din Neamț a găsit pe jos o sumă importantă de bani. Polițiștii au rămas uimiți când au văzut cine îi pierduse

Mai apoi, peștele se taie în bucăți mici, se condimentează cu sare și piper după gust. De asemenea, în oala cu legume se adaugă apa în care au fiert tacâmurile de pește, apoi se pun și bucățile de pește și se lasă la fiert. După aproximativ 10 minute se adaugă și roșiile tocate, puțină zeamă de lămâie pentru gust, dar și puțin ulei de măsline. La final, se adaugă leuștean tocat mărunt.

Preparatul ar fi perfect pentru masa din Duminica Floriilor. În Postul Mare, creştinii ortodocşi au dezlegare la peşte de sărbătoarea Buna Vestire, pe 25 martie, şi de sărbătoarea Intrării Domnului în Ierusalim, Floriile, pe 28 aprilie.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si