Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe Richter s-a produs, vineri dimineaţa, la ora locală 2:05, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea.

Citește și: VIDEO- Cutremurul din Japonia, surprins de camerele de supraveghere. Nouă oameni au ajuns la spital

Seismul a avut loc la adâncimea de 141,9 kilometri, potrivit informaţiilor publicate de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Conform sursei citate, cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 55 km vest de Focşani, 59 km sud-est de Sfântu-Gheorghe, 61 km nord-vest de Buzău, 68 km est de Braşov, 84 km nord-est de Ploieşti. 

Cutremur în Vrancea de 3,5 grade pe Richter

În ultimele zile au avut loc seisme și în alte regiuni din România, în zona Moldovei (județul Galați) sau în Oltenia (județul Gorj).

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Patrick, atac dur la adresa lui Giuly: "Aruncă bomba și după fuge, normal că iau foc". Robert nu a mai suportat și a intervenit- wowbiz.ro

Seismul de vineri dimineață este cel mai puternic înregistrat de INFP în cursul lunii aprilie în țara noastră.

De la începutul lunii aprilie, în România s-au înregistrat 27 de cutremure, cu magnitudini cuprinse între 2,4 şi 3,5 pe Richter.

Cel mai puternic cutremur înregistrat în luna aprilie 

Localizarea exactă a cutremurului de vineri, 26 aprilie

[Sursa foto: INFP.ro]

Un alt seism a avut loc miercuri dimineața

Un cutremur cu magnitudinea de 3,3 grade pe Richter s-a produs, miercuri dimineaţa, la ora locală 3:00, în judeţul Vrancea, potrivit INFP.ro.

Seismul a avut loc la adâncimea de 73,4 kilometri, în apropierea următoarelor oraşe: 28 km vest de Focşani, 69 km nord de Buzău, 82 km sud-vest de Bârlad, 82 km est de Sfântu-Gheorghe, 88 km

sud de Bacău şi 96 km est de Braşov.

De la începutul lunii aprilie, în România s-au înregistrat 27 de cutremure, cu magnitudini cuprinse între 2,4 şi 3,5 grade pe Richter.

Cel mai mare cutremur de anul trecut nu a avut loc în Vrancea, ci în Gorj!

Anul trecut, cea mai mare mişcare tectonică, de magnitudine 5,7 pe Richter, a avut loc în data de 14 februarie, în judeţul Gorj, la o adâncime de 6,3 kilometri.

Citește și: S-a aflat ce a declanșat cutremurele din Gorj. Au fost 4.200 de seisme în zonă, iar explicația e incredibilă

Cutremur în Vrancea de 3,5 grade pe Richter

Cutremur în Vrancea de 3,5 grade pe Richter

[Sursa foto: Pexels.com]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si