Se spune că cel mai bun mod de a-ți prezice viitorul este să-l creezi singur. Așadar, de ce să nu te apuci din timp să îndeplinești rezoluțiile pe care le-ai setat de Anul Nou? Citește în acest articol cinci idei de activități care te-ar putea ajuta să începi noul an pe deplin motivat:

1. Învață o limbă străină

Primul pas pentru a învăța rapid o nouă limbă este să-ți stabilești obiectivele pentru care vrei să obții această aptitudine (de exemplu, vrei să lucrezi/studiezi în afara țării, sau vrei să te descurci mai bine în concedii)

și să găsești o metodă bună de a studia eficient. O școală cu profesori dedicați te-ar putea ajuta să-ți îndeplinești la timp obiectivele setate. Oricum, mult mai repede decât dacă ai studia o limbă nouă de unul singur. Cursurile de limbi străine sunt întotdeauna dinamice și un loc în care poți cunoaște persoane noi, care vor la rândul lor să își dezvolte această aptitudine.

Citeste si: Un nou instrument online face cumpărăturile home & deco distractive și captivante

2. Vorbește mai puțin și ascultă mai mult

Învață să scapi de nevoia de a vorbi despre tine cu ceilalți sau de a îndrepta mereu subiectul conversațiilor către persoana ta. Asigură-te că îi ascultați activ pe ceilalți, că arătați un interes real pentru ceea ce au de spus și vei observa cum aceștia se vor bucura mai mult de compania ta. Întrebările sunt cheia conversațiilor profunde, care te ajută să demonstrezi un interes real față de ceilalți și prin intermediul cărora încurajezi persoana din fața ta să împărtășească mai multe detalii despre ea.

Câteva exemple de întrebări bune sunt: „Interesant, spune-mi mai multe despre asta”, „De ce?”, „Ce vrei sa spui?”, „Deci, acest lucru te face fericit?”, „Imi pare rau sa aud asta. Pot face ceva pentru a ajuta?” etc.

Citeste si: Cum să joci remi pe bani reali

3. Inițiază conversații mai des

Așteptăm adesea ca alții să ne trimită mesaje sau să ne sune.

Și acesta este probabil unul dintre principalele motive pentru care multe relații se pierd încet în timp. Inițierea conversațiilor te ajută să rămâi în contact cu oamenii care rezonează cu tine și care pot aduce un plus de valoare în viața ta. Un cerc de prieteni care împărtășesc interese și pasiuni comune este un mediu perfect pentru a evolua în direcția pe care ți-ai propus-o.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citeste si: 7 motive să asculți muzică latino

4. Acordă cel puțin 10 minute pe zi activităților de dezvoltare personală

Majoritatea oamenilor îți vor spune să citești o carte de dezvoltare personală pe săptămână sau 100 de astfel de cărți pe an. Deși lecturarea acestui tip de conținut este grozavă, nu înseamnă că va funcționa pentru toată lumea. Consumul materialelor care te ajută să te dezvolți este esențial în drumul tău spre succes, dar trebuie să alegi corect modul în care vei asimila aceste informații, pentru ca strategia să funcționeze. Îți place să citești articole sau preferi să vizionezi videoclipuri, ori să asculți podcasturi sau Ted Talks? Alege întotdeauna varianta care te atrage cel mai mult și dedică acestei activități puțin timp în fiecare zi. Chiar și 10 minute pot face minuni.

Citeste si: 5 aplicații mobile pentru dezvoltare personală

5. Urmează un program de somn bine stabilit

Ultimii doi ani i-au făcut pe mulți dintre noi să piardă noțiunea rutinei. Începutul lui 2022 poate fi momentul în care îți poți seta din nou un program de somn pe care să-l respecți cu strictețe. Fundația Națională a Somnului din Statele Unite ale Americii recomandă ca majoritatea adulților să doarmă de la șapte până la nouă ore pe noapte. Asta înseamnă că până în ora 22:30 ar trebui să dormi pentru a putea auzi alarma de la ora 07:00 dimineața.:)

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Citeste si: Ce beneficii au activitățile extrașcolare pentru copilul tău


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si