5 cele mai folosite utilaje agricole - Ce preferă fermierii?

Munca fermierilor nu a fost niciodată mai ușoară datorită tehnologiei ce ne înconjoară.

Alex Dumitrescu, luni 10 august 2020 , 12:46

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

În trecut, mii de persoane erau mobilizate pentru diferitele activități agricole de pregătire a terenului, de însămânțare și de recoltare. Era o muncă titanică și singurele utilaje ce puteau fi folosite erau foarte mici și doar unele puteau fi tractate de animale. Astăzi, te poți bucură de utilaje agricole la preț avantajos, iar în cele ce urmează îți vom prezenta 5 dintre acestea, indispensabile pentru orice fermier. 

Tractor

Orice fermier știe cât de important este un tractor, indiferent de mărimea lui. Acest utilaj este folosit pentru diferite activități agricole, dar și pentru îngrijirea corespunzătoare a unei ferme. Încă de la început, tractorul a avut rolul de a înlocui animalele ce intreprindeau diferite activități, cum ar fi să tragă plugul.

Surprinzător sau nu, Henry Ford (fondator al industriei americane auto) a fost cel care a contribuit la dezvoltarea primului tractor. Acestor utilaje li se pot atașa o serie de accesorii astfel încât să îndeplinească diferite funcții: freze, pluguri, grape, cultivatoare, prăsitoare, tocatoare furaj, cositori, plantatoare, cupe de transport, freze de zăpadă, scarificatoare, remorci agricole, pulverizatoare și multe altele. Dacă îți dorești un astfel de utilaj, te invităm să vizionezi pagina de tractoare de la Magazialucostica.ro și să alegi ceea ce ți se potrivește cel mai bine! 

Plug

Pregătirea terenului agricol este o etapă extrem de importantă pentru a obține culturi bogate și calitative. În trecut, oamenii utilizau pluguri trase de animale (cai, boi) însă munca era dificilă și realizată într-un timp îndelungat. Astăzi, cu ajutorul tehnologiei moderne, terenurile pot fi pregătite într-un timp foarte scurt și mult mai eficient decât cu ajutorul animalelor.

Pentru etapă de pregătire a terenului în vederea însămânțării, orice fermier are nevoie de un plug (sau mai multe) care să îi facă viața mult mai ușoară. Acesta se atașează la tractor și va îndeplini cu succes orice sarcină. Există mai multe categorii de pluguri: reversibile, simple, de vie, de desfundat. 

Semanatoare

Așa cum îi spune și numele, este un utilaj agricol folosit pentru a semăna terenurile (introducerea semințelor în sol la diferite adâncimi, în funcție de caracteristicile soiurilor plantate). Că și celelalte munci agricole și aceasta era realizată în trecut de către oameni, iar de multe ori nu se obțineau rezultatele dorite.

Cu ajutorul unei semănători ce se atașează la tractor, poți termina treaba mult mai repede și vei avea garanția că semințele au fost introduse la adâncimea potrivită și nu ai ratat vreun loc. Semănătorile se împart în două categorii principale: pentru plante păioase și pentru plante prășitoare. 

Combina 

Utilajele agricole sunt folosite pentru toate etapele desfășurate de-a lungul unui an, inclusiv pentru recoltare. Pentru acest pas important, vei avea nevoie de o combină agricolă, care te ajută să recoltezi roadele obținute într-un mod rapid și eficient, fără pierderi.

Există mai multe tipuri de combine în funcție de recoltele pentru care sunt destinate: pentru grâu, porumb, cartofi, fasole și multe altele. Numele de ,,combină” este determinat de faptul că un astfel de utilaj poate realiza mai multe operațiuni: secerare, treiere și separarea producției agricole. 

Instalații de erbicidat 

Fiecare cultură agricolă este afectată de către dăunători, indiferent dacă vorbim despre anumite boli sau despre diferite insecte. De aceea, pentru ca recolta să fie bogată și sănătoasă, din când în când este nevoie de câte un tratament eficient, care va stopa toate bolile ce ar putea compromite culturile. Pentru acest pas se utilizează diferite instalații de erbicidat și stropit. Acestea se atașează la tractor și sunt foarte eficiente.

De asemenea, mai există și dispozitive special concepute pentru livezi sau pentru pulverizarea precisă pe suprafețe foarte mici. Pentru un fermier începător, aceste utilaje sunt indispensabile. Ulterior, poți achiziționa și altele, în funcție de nevoile tale, însă la început de drum acestea cinci sunt tot ce ai nevoie pentru o cultură bogată. 

 

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/bp4Kj6RMH9E


Distribuie acest articol pe Facebook si poti castiga un telefon de ultima generatie!
Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Curs valutar BNR miercuri, 20 ianuarie 2021. Cum arată dolarul în ziua inaugurării lui... Curs valutar BNR miercuri, 20 ianuarie 2021. Cum arată dolarul în ziua inaugurării lui Joe Biden
demamici.ro
A devenit mamă de gemeni după ce-a pierdut 14 sarcini | Demamici.ro A devenit mamă de gemeni după ce-a pierdut 14 sarcini | Demamici.ro
b1.ro
Au găsit, lângă Mangalia, o peşteră veche de 5,5 milioane ani. A venit NASA! Au... Au găsit, lângă Mangalia, o peşteră veche de 5,5 milioane ani. A venit NASA! Au descoperit în ea ceva şoc! Au mai văzut asta doar pe Marte
monitorulcj.ro
Tragedie la o facultate din Cluj-Napoca! Un student a murit înaintea unui examen Tragedie la o facultate din Cluj-Napoca! Un student a murit înaintea unui examen
infoactual.ro
Anunț de ultimă despre Survivor România. Ce se întâmplă cu cel mai urmărit reality al... Anunț de ultimă despre Survivor România. Ce se întâmplă cu cel mai urmărit reality al momentului!
infoactual.ro
Nume greu din showbiz, implicat în scandalul drogurilor. Va răspunde în fața judecătorilor Nume greu din showbiz, implicat în scandalul drogurilor. Va răspunde în fața judecătorilor
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si