Motorul pe diesel, pe lângă dezavantajele pe care le are, acesta are și un mare avantaj, și anume puterea motorului care este una destul de mare, pentru că la acelaşi număr de cai putere ca la o maşină pe benzină un motor diesel livrează un cuplu mare obţinut la o turaţie scăzută şi un consum scăzut de combustibil. Totuși, se spune că la venirea frigului mașinile pe motorină au nevoie de o „extra” protecție când vine vorba de întreținere.

Șoferii de diesel ar trebui să fie atenți, în special iarna, la următoarele lucruri:

Iarna, este mai bine să ai rezervorul plin

Cu cât este mai puțin combustibil în rezervor, cu atât sunt mai mari șansele să apară condens. De asemenea, atunci când realimentăm mașina des și turnăm doar puțin combustibil de fiecare dată, creștem riscul de a lăsa aerul în rezervor. Aerul produce condens, iar asta înseamnă apă care se transformă în gheață, astfel filtrul de combustibil sau conducta de combustibil se blochează. Aceasta provoacă probleme pentru pompa de combustibil și sistemul de injecție a combustibilului.

Citeste si: Ce amendă primești dacă circuli cu permisul auto expirat?

Interiorul unei mașini cu motor diesel se încălzește mai greu

Cred că majoritatea persoanelor cunosc faptul că motoarele diesel produc mai puțină căldură decât unitățile alimentate cu benzină.

Rezultatul este că pe distanțe scurte, încălzirea pare a fi inutilă. Când temperatura este sub zero, durează 20 de minute sau chiar mai mult, până când aerul fierbinte începe să ajungă în interiorul vehiculului.

Iarna, bateria mașinii este expusă unui risc special

Cu cât temperatura la care este pornit motorul este mai mică, cu atât combustibilul este mai dens. În condiții de frig, demarorul trebuie să lucreze mai intens pentru a porni motorul, iar acesta, la rândul său, este o provocare și pentru baterie.

În plus, dacă mașina este echipată cu un încălzitor suplimentar, înseamnă și mai multe efort pentru baterie. Prin urmare, cei care au mașini diesel ar trebui să acorde o grijă mai mare la starea bateriei.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?- wowbiz.ro

Motor diesel

Citeste si: Cât costă să pui GPL pe o Dacia Logan

Filtrul de combustibil trebuie schimbat înainte de venirea iernii

Dacă aveți o mașină cu motor diesel, ar fi bine să schimbați (sau cel puțin să curățați) filtrul de combustibil înainte de venirea iernii. Astfel puteți proteja mașina de probleme serioase. În acest fel, reduceți riscul ca reziduurile adunate în filtru să se amestece cu apă, și ulterior pot să înghețe.

Starea proastă a bujiilor incandescente va face imposibilă pornirea vehiculului iarna

Bujiile incandescente, care au fost suficient de bune pentru a porni vehiculul atunci când temperatura exterioară era peste zero grade, se pot dovedi a fi prea slabe sub pragul de zero grade Celsius. Posibilele daune sunt indicate de obicei de un martor de bord. Pentru a evita astfel de situații, înainte de înghețurile puternice, trebuie să vă asigurați că bujiile incandescente sunt în stare bună.

 

Citeste si: Adriana Bahmuțeanu și George Restivan s-au despărțit! Mesajul pe care vedeta l-a lăsat pe rețelele de socializare. “Viața merge înainte!”- kfetele.ro

Citeste si: Victimele unei escrocherii! Un cuplu de români a trăit un adevărat coșmar în Grecia: "Ne-a trântit ușa în nas"- radioimpuls.ro

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si