5 dezavantaje pe care le are motorul diesel pe timp de iarnă. Ține cont de ele atunci când pleci la drum lung

Pentru cei care se întreabă daca este sigură o mașină diesel atunci când trebuie să plece la un drum lung pe timp de iarnă, mai jos vă vom prezenta riscurile la care sunt supuși șoferii de mașini diesel.

Andreea Bolocan, duminică 14 februarie 2021 , 15:55

stiri auto utile iarna masini diesel motor diesel combustibil
Ce dezavantaje are un motor diesel iarna
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Motorul pe diesel, pe lângă dezavantajele pe care le are, acesta are

și un mare avantaj, și anume puterea motorului care este una destul de mare, pentru că la acelaşi număr de cai putere ca la o maşină pe benzină un motor diesel livrează un cuplu mare obţinut la o turaţie scăzută şi un consum scăzut de combustibil. Totuși, se spune că la venirea frigului mașinile pe motorină au nevoie de o „extra” protecție când vine vorba de întreținere.

Șoferii de diesel ar trebui să fie atenți, în special iarna, la următoarele lucruri:

Iarna, este mai bine să ai rezervorul plin

Cu cât este mai puțin combustibil în rezervor, cu atât sunt mai mari șansele să apară condens. De asemenea, atunci când realimentăm mașina des și turnăm doar puțin combustibil de fiecare dată, creștem riscul de a lăsa aerul în rezervor. Aerul produce condens, iar asta înseamnă apă care se transformă în gheață, astfel filtrul de combustibil sau conducta de combustibil se blochează.

Aceasta provoacă probleme pentru pompa de combustibil și sistemul de injecție a combustibilului.

Citeste si: Ce amendă primești dacă circuli cu permisul auto expirat?

Interiorul unei mașini cu motor diesel se încălzește mai greu

Cred că majoritatea persoanelor cunosc faptul că motoarele diesel produc mai puțină căldură decât unitățile alimentate cu benzină. Rezultatul este că pe distanțe scurte, încălzirea pare a fi inutilă.

Când temperatura este sub zero, durează 20 de minute sau chiar mai mult, până când aerul fierbinte începe să ajungă în interiorul vehiculului.

Iarna, bateria mașinii este expusă unui risc special

Cu cât temperatura la care este pornit motorul este mai mică, cu atât combustibilul este mai dens. În condiții de frig, demarorul trebuie să lucreze mai intens pentru a porni motorul, iar acesta, la rândul său, este o provocare și pentru baterie.

În plus, dacă mașina este echipată cu un încălzitor suplimentar, înseamnă și mai multe efort pentru baterie. Prin urmare, cei care au mașini diesel ar trebui să acorde o grijă mai mare la starea bateriei.

Motor diesel

Citeste si: Cât costă să pui GPL pe o Dacia Logan

Filtrul de combustibil trebuie schimbat înainte de venirea iernii

Dacă aveți o mașină cu motor diesel, ar fi bine să schimbați (sau cel puțin să curățați) filtrul de combustibil înainte de venirea iernii.

Astfel puteți proteja mașina de probleme serioase. În acest fel, reduceți riscul ca reziduurile adunate în filtru să se amestece cu apă, și ulterior pot să înghețe.

Starea proastă a bujiilor incandescente va face imposibilă pornirea vehiculului iarna

Bujiile incandescente, care au fost suficient de bune pentru a porni vehiculul atunci când temperatura exterioară era peste zero grade, se pot dovedi a fi prea slabe sub pragul de zero grade Celsius. Posibilele daune sunt indicate de obicei de un martor de bord. Pentru a evita astfel de situații, înainte de înghețurile puternice, trebuie să vă asigurați că bujiile incandescente sunt în stare bună.

 

 


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Survivor Romania 2021. ANUNTUL care i-a daramat pe toti concurentii Survivor Romania.... Survivor Romania 2021. ANUNTUL care i-a daramat pe toti concurentii Survivor Romania. Au izbucnit in lacrimi cand au auzit care este premiul la Jocul de Comunicare
spotmedia.ro
Un efect secundar al vaccinului anti-COVID poate declanșa o alertă falsă de cancer. Cum... Un efect secundar al vaccinului anti-COVID poate declanșa o alertă falsă de cancer. Cum poate fi făcută diferența
b1.ro
Angela Merkel s-a interesat de Simona Halep. Întrebarea surprinzătoare pe care a... Angela Merkel s-a interesat de Simona Halep. Întrebarea surprinzătoare pe care a adresat-o cancelarul Germaniei în Parlamentul European
monitorulcj.ro
Amenințare cu BOMBĂ la un hotel din România! A intervenit un echipaj SRI Amenințare cu BOMBĂ la un hotel din România! A intervenit un echipaj SRI
infoactual.ro
Zodia care primește un îndemn la începutul lunii. Astrolog: Aveți grijă! Zodia care primește un îndemn la începutul lunii. Astrolog: Aveți grijă!
infoactual.ro
Cale nouă pentru o ZODIE în luna martie! Astrolog: Se schimbă TOTUL Cale nouă pentru o ZODIE în luna martie! Astrolog: Se schimbă TOTUL
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si