Școlile trec pe rând în scenariul roșu. 10 elevi infectați cu coronavirus la o școală din Capitală

După patru zile de școală online, tot mai mulți elevi din țară trec obligatoriu în scenariul învățării de la distanță, de data aceasta din cauza crizei de coronavirus.

Author: Razvan Ilie joi 01 octombrie 2020 , 15:10

scoala online
Tot mai multe școli se închid din cauza infectărilor cu coronavirus
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Infectările cu coronavirus din valul doi al pandemiei, cauzate în principal de întoarcerea la școală a copiilor, au un efect de bumerang asupra școlilor. Pe măsură ce lanțul de transmitere a COVID-19 crește, tot mai multe școli intră în scenariul roșu.

Elevii de la școala nr 36 din București sunt obligați să învețe cu toții online în această perioadă, deoarece 10 copii sunt infectați cu noul coronavirus.

Dacă în 23 septembrie au fost raportate două cazuri de infectare în rândul copiilor, acum, în urma anchetei epidemiologice, numărul a ajuns la zece.

Pe lângă cei zece copii, au fost înregistrate cazuri de infectare la două învățătoare și o îngrijitoare, potrivit Digi24.ro.

Școli din Prahova, în scenariul online

Autorităţile din judeţul Prahova au dispus schimbarea scenariului de funcţionare pentru mai multe unităţi de învăţământ, clase ori grupe de grădiniţă, după apariţia unor cazuri de COVID în unităţile didactice.

În Ploieşti, Colegiul Naţional Mihai Viteazu, care are aproximativ o mie de elevi înmatriculaţi, trece la cursuri online, la fel şi în comuna Scorţeni, şcoala şi toate structurile acesteia intră în scenariul roşu. 

Citeste si: Nepoata lui Florin Salam trece prin momente de cumpănă. Adolescenta își adora tatăl

Citeste si: Mădălina Crețan, adevărul despre moartea soțului ei: "A avut perioade în care s-a chinuit" Iris, fiica lui Nosfe, a presimțit moartea tatălui său- kanald.ro

Citeste si: Ce se întâmplă cu Theo Rose în ultimul trimestru?! Artista, în lacrimi: „Copilul meu nu știu ce are”- wowbiz.ro

Conform unei decizii a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, începând de miercuri au fost suspendate cursurile în clase şi se trece la organizarea cursurilor online pentru Colegiul Naţional „M. Viteazul” Ploieşti; Şcoala Scorţeni şi structurile acesteia; Grădiniţa Ploieştiori – grupa mică; Liceul Tehnologic Administrativ şi de Servicii „Victor Slăvescu” Ploieşti – cls. XI C; Colegiul Naţional „Al. I. Cuza” Ploieşti – cls. X C; Liceul Tehnologic „Elie Radu” Ploieşti – cls. IX E şi XII H; Colegiul Economic „V. Madgearu” Ploieşti – cls. XII E3 şi X S7; Liceul Teoretic „Gr. Tocilescu” Mizil – cls. XI A; Şcoala Gimnazială „Sf. Vasile” Ploieşti – cls. VIII C; Colegiul Ferdinand I Măneciu – cls. X C.

Decizia suspendării cursurilor în unităţile respective a fost luată la propunerile consiliilor de administraţie ale unităţilor de învăţământ, avizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova şi Direcţia de Sănătate Publică  Prahova  şi este valabilă pe o perioadă de 14 zile.

Două zile cu peste 2000 de cazuri noi de coronavirus

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat joi alte 2.086 de cazuri de infectare cu coronavirus, raportate în ultimele 24 de ore.

În ultima zi s-au înregistrat 37 de decese, mai multe decât ieri, iar la terapie intensivă sunt internați 557 de pacienți, o cifră de asemenea în creștere.

Citeste si: Fiica unui miliardar, condamnată la 5 ani de închisoare pentru rolul avut într-o sectă sexuală- FOTO

Ludovic Orban, anunţ important pentru elevi

Premierul Ludovic Orban a anunţat că procesul de creştere a procentului de elevi care să poată participa la învăţământul online continuă.

"Continuăm acest proces de creştere a procentului de şcoli şi de elevi care să poată  participa la învăţământul online. Licitaţiile la nivel naţional, derulate prin intermediul ONAC, au nişte proceduri care sunt impuse de legislaţia europeană", a explicat Orban.

Citeste si: „Nu mă interesează unde stă el, nici pe ea nu o interesează.” Tatăl Loredanei Groza, declarații despre despărțirea fiicei sale de Andrei Boncea- kfetele.ro

Citeste si: Andreea Popescu, fosta dansatoare a Deliei, dezvăluiri neașteptate despre artistă:”Lumea a judecat-o foarte greșit, fără să se știe motivul. Vrea copii”- radioimpuls.ro

Premierul a afirmat că tabletele nu se dau definitiv familiilor, ci se dau "într-o formă de comodat".

"Sigur, se reiau licitaţiile la nivel naţional şi pe tronsoanele, pe regiunile în care nu avem încă tablete, dar am prevăzut încă două soluţii şi cer autorităţilor locale şi unităţilor şcolare să achiziţioneze tablete, pentru că tabletele nu se dau definitiv familiilor, se dau într-o formă de comodat. E posibil ca într-o localitate nivelul de răspândire a virusului să scadă şi atunci tabletele respective pot fi achiziţionate şi pot fi distribuite către altă localitate în care creşte numărul de infectări şi e necesar învăţământul online", a spus Orban după videoconferinţa cu prefecţii şi cu reprezentanţii instituţiilor cu responsabilităţi în gestionarea pandemiei.

581 de școli sunt în scenariu roșu

Până în data de 30 septembrie, în conformitate cu datele transmise de inspectoratele școlare județene (inclusiv Inspectoratul Școlar al Municipiului București), se înregistrează următoarea situație:

- 12.540 de unități de învățământ în Scenariul 1 (S1): participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară.
- 4.535 de unități de învățământ în Scenariul 2 (S2). Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.
- 5 81 de unități de învățământ în Scenariul 3 (S3) implică participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online. Menționăm că dintre cele 581 de unități aflate în această situație, numai 139 de unități de învățământ figurează în acest scenariu din cauza cazurilor de COVID-19 înregistrate. Diferența de 442 de unități de învățământ rezultă ca urmare a ratei de incidență a cazurilor din localitatea în care funcționează și/sau a infrastructurii școlare/școli în care se execută diverse lucrări de reabilitare.

Sursa: Ministerul Educatiei


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si