Dincolo de utilitatea lor ca structuri de rezistență, pereții delimitează zonele casei și aduc un plus de estetică. Repararea lor vine astfel ca o consecință firească, iar produsele folosite în acest sens trebuie să fie cu adevărat performante. Iată care sunt produsele necesare pentru lucrării de reparații la perețicare să te ajute să le păstrezi aspectul și rezistența.

Tencuieli pentru reparații

Pereții sunt realizați în cele mai multe cazuri din beton, BCA sau zidărie de cărămidă- pentru cei portanți și din rigips sau BCA- cei neportanți.

Pentru acoperirea substratului este necesară aplicarea unei tencuieli, care să funcționeze ca strat de protecție pentru structură. 

Citeste si: 5 lucrări și reparații pe care le poți face singur la tine acasă

Tencuiala Baumit este una dintre cele mai potrivite opțiuni, deoarece aceasta poate fi aplicată atât manual, cât și mecanizat și în același timp crează suprafețe perfecte pentru a fi acoperite cu orice finisaj.

Tencuiala acoperă și nivelează pereții, fiind stratul care se aplică ulterior, reparațiilor aduse la nivelul substratului. 

Mortar fin sau mortar cu granulație mică

Unele lucrări de reparare a substratului presupun acoperirea în strat subțire a fisurilor care nu prezintă risc de propagare, cauzând astfel cedarea elementelor. Pentru aceste mici reparații se poate folosi un mortar fin, ce va fi aplicat după curățarea și desprăfuirea temeinică a zonei.

Rășini epoxidice sau poliuretanice pentru injecția pereților

Fisurile sau golurile în structuri pot pune în pericol elementele constructive. În cazul pereților fisurile sunt deosebit de importante, deoarece pereții joacă un rol critic la nivel de stabilitate și rezistență a construcției. 

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Dacă la nivelul pereților apar fisuri, iar direcția de propagare a acestora indică o potențială cedare a elementelor, atunci este necesară acoperirea acestora. Atunci când propagarea fisurii se face și în adâncime, adică în grosimea peretelui, poate fi necesară injectarea fisurilor folosind lapte de ciment sau rășini epoxidice. Aceste materiale vor avea rolul de a monolitiza zona și de a închide canalul prin care fisura ar putea evolua.

Citeste si: Descoperire ȘOCANTĂ în pereții casei! ”Ne putea ucide!”

Rășinile poliuretanice sunt foarte bune pentru injectarea pereților mai ales în situația în care apa este prezentă în acestea. Așa cum știm deja, apa în structura de rezistență a unei clădiri, mai ales în cazul betonului, poate conduce spre o serie de probleme precum: măcinarea betonului și făinarea acestuia, corodarea armăturilor și periclitarea siguranței în exploatare a construcției sau apariția condensului și a mucegaiului pe suprafețele afectate. Rășina poliuretanică reacționează în prezența apei, formând o spumă care expandează foarte violent. 

Tencuieli decorative

Deși nu sunt folosite pentru reparare efectivă, tencuielile decorative pot acoperi suprafețe problematice și pot proteja structura peretelui de raze UV sau de intemperii. Tencuielile decorative moderne sunt de foarte multe tipuri, astfel că acestea pot fi folosite atât la interior, cât și la exterior, pentru orice tip de spațiu.

Rigips pentru acoperiri

Rigipsul este unul dintre cele mai versatile în prezent. Cu ajutorul acestui material pot fi realizate reparații, însă în același timp el oferă și proprietăți foarte bune de izolare termică și fonică.

Scule pentru curățarea substratului

Atunci când sunt pregătite lucrările de reparații la nivelul pereților, un aspect important este și folosirea unor scule potrivite. Șpaclul, mistria, mașina de torcretat sau pompa pentru aplicarea materialelor cu granulație mică, nu ar trebui să lipsească atunci când sunt necesare reparații.

Citeste si: Igrasie si mucegai la Spitalul de Copii din Cluj Napoca! Imagini filmate cu camera ascunsa

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

În plus, dincolo de tehnică de lucru și de materiale, este nevoie și de profesioniști care să se ocupe de punerea în operă a lucrării, astfel încât în final aceasta să ofere confortul și siguranța dorite.

Alege așadar siguranța și folosește materiale eficiente și o firmă specializată care să te ajute pas cu pas, pentru a te putea bucura pe deplin de noua locuință. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si