Potrivit Institutului National de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului, seismul a fost înregistrat la ora 5.01 în Oltenia, județul Vâlcea. S-a produs la adâncimea de 2 kilometri.

Cutremurul s-a produs în apropierea oraşelor: 52 km S de Sibiu, 81 km NV de Pitești, 114 km N de Craiova, 124 km V de Brașov, 157 km V de Ploiești, 164 km S de Cluj-Napoca și 188 km NV de București.

Al doilea cutremur consecutiv în România

Luni, 6 septembrie 2021, un alt seism s-a produs în România, însă de data aceasta de 2 grade. Potrivit INFP, cutremurul s-a produs în zona seismică Vrancea, județul Vrancea, la o adâncime de 114 km.

Citeste si: Minunea care a rezistat cutremurului

Seismul, care a avut loc la ora 1:25, s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 71 km E de Brasov, 96 km S de Bacau, 96 km NE de Ploiesti, 124 km V de Galati, 126 km NV de Braila, 149 km N de Bucuresti, 163 km NE de Pitesti, 178 km SV de Iasi, 184 km E de Sibiu, 214 km N de Ruse.

Al doilea cutremur consecutiv[Sursa foto: PixaBay]

Ce faci în caz de cutremur

Păstrați-vă calmul, nu intrați în panică, liniștiți-i și pe ceilalți, protejați copiii, bătrânii și femeile.

Citeste si: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Patrick, atac dur la adresa lui Giuly: "Aruncă bomba și după fuge, normal că iau foc". Robert nu a mai suportat și a intervenit- wowbiz.ro

Dacă sunteți afară rămâneți departe de clădiri, feriți-vă de tencuieli, cărămizi, coșuri, parapete, cornișe, geamuri, care de obicei se pot prăbuși în stradă.

Dacă vă aflați înăuntru, nu vă apropiați de ferestre, ci stați înspre centrul clădirii, lângă un perete structural rezistent. De asemenea, protejați-vă sub o grindă solidă, birou, masă, iar copiii sub băncile din clasă sau mese.

Sprijiniți-vă cu mâinile de podea sau țineți-vă cu mâinile de piciorul unei mese sau de tocul ușii pentru a vă asigura stabilitatea.

Vă mai puteți proteja stând la podea lângă un perete solid, ghemuit pe genunchi și coate, cu fața în jos: cu palmele împreunate vă veți proteja capul (ceafa), iar cu antebrațele pe lateral, fața.

Închideți sursele de foc cât puteți de repede, dacă a luat foc ceva, interveniți imediat după ce a trecut șocul puternic. Nu fugiți pe ușă, nu săriți pe fereastră, nu alergați pe scări, nu utilizați liftul, dar- dacă puteți- deschideți ușa spre exterior, spre a preveni blocarea ei, în vederea eventualei evacuări după terminarea seismului. Evitați aglomerația.

Nu trebuie să alergați în stradă sau pe stradă, deplasați-vă calm spre un loc deschis și sigur, feriți-vă de versanții de unde pot cădea roci sau de unde pot avea loc alunecări de teren.

Citeste si: Ce e mai rău abia acum începe! Baba Vanga, previziuni CUTREMURĂTOARE pentru 2021

Citeste si: Culiță Sterp a apelat de urgență la mama Geta! Cu ce bunătăți s-a dus femeia la fiul său: „Mamă, adu-mi ceva de mâncare că nu mai pot de foame și n-am timp să mă mai duc să mănânc.”- kfetele.ro

Citeste si: Crima din Sibiu! Tânărul de 24 de ani şi-a recunoscut fapta. Motivul pentru care şi-a ucis iubita cu sânge rece. Victima i-ar fi salvat în trecut viața agresorului- radioimpuls.ro

În cazul în care sunteți în mașină, opriți-vă cât mai repede într-un loc deschis, evitând clădirile prea apropiate de stradă, dincolo de poduri, pasaje, linii electrice aeriene și stați înăuntru.

Dacă vă aflați într-un mijloc de transport în comun, stați pe locul dvs. până se termină mișcarea seismică. Apoi nu va îmbulziți la coborâre.

În metrou trebuie să vă păstrați calmul și ascultați recomandările personalului trenului, iar într-un loc public cu aglomerări de persoane (teatru, stadion, biserică, etc) stați calm, nu alergați către ieșire; îmbulzeala produce mai multe victime decât cutremurul.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si