A început etapa a treia a programului Rabla pentru electrocasnice 2021. Ce valoare au voucherele oferite în program?

Astăzi începe cea de-a treia etapă a programului Rabla pentru electrocasnice, în cadrul căreia pot fi generate vouchere pentru mai multe aparate electrocasnice precum: aparate de aer condiţionat, uscătoare de rufe şi aspiratoare. Astfel, bugetul acestei etape este de 15 milioane de lei.

Author: Alina Raducu vineri 18 iunie 2021 , 07:59

electrocasnice A început etapa a treia a programului Rabla pentru electrocasnice 2021. Ce valoare au voucherele oferite în program?
electrocasnice A început etapa a treia a programului Rabla pentru electrocasnice 2021. Ce valoare au voucherele oferite în program?[Sursa foto: Facebook]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Conform Ministerului Mediului, începând de la ora 10:00, pot fi generate vouchere pentru aparate de aer condiţionat, uscătoare de rufe şi aspiratoare.

Astfel, valoarea voucherelor este de 400 de lei pentru aparate de aer condiţionat, dar și aparate de aer condiţionat portabile, cu eficienţă energetică la răcire A++; 400 de lei pentru uscătoare de rufe cu eficienţă energetică cel puţin A++; 200 de lei pentru aspiratoare cu un consum de energie mai mic de 43 kWh/an.

Bugetul care va fi alocat celei de-a treia etape a Programului Rabla pentru electrocasnice este 15.000.000 de lei

Potrivit Minsterului Mediului, cea de-a treia etapă a programului Rabla pentru electrocasnice va dura până în 1 iulie, ora 23:59, sau până când bugetul va fi epuizat.

Programul Rabla pentru electrocanice are în 2021 un buget de 75 de milioane de lei, fiind cel mai mare din istoria sa, în cadrul căruia vor fi peste 200.000 de beneficiari.

Totodată, persoanele care vor să beneficieze de oricare dintre cele nouă categorii de produse trebuie să intre în platforma de pe site-ul Administraţiei Fondului pentru Mediu şi să îşi realizeze un con de utilizator.

Citeste si: A fost depistată o nouă variantă de COVID-19 și mai contagioasă într-un oraș din Rusia

În cadrul Programului Rabla pentru electrocasnice 2021 vor fi disponibile nouă categorii de produse: maşini de spălat rufe, maşini de spălat vase, aparate frigorifice, uscătoare de rufe, aparate de aer condiţionat, televizoare, aspiratoare, laptopuri şi tablete

Programul Rabla pentru electrocasnice 2021 a fost structurat în trei etape. Etapa 1 (21 mai- 4 iunie), fiind pentru maşini de spălat rufe, maşini de spălat vase şi aparatele frigorifice, Etapa 2 (4-18 iunie), pentru televizoare, laptopuri şi tablete, Etapa 3 (18 iunie- 2 iulie), pentru aparate de aer condiţionat, uscătoare de rufe şi aspiratoare.

Citeste si: Țara care ridică restricțiile pentru românii vaccinați împotriva Sars-Cov-2

Astfel, sumele care se acordă sub formă de unor vouchere sunt: 400 de lei pentru maşini de spălat rufe, 400 de lei pentru maşini de spălat vase, având cel puţin noua clasa energetică D, la maşinile de spălat rufe cel puţin clasa energetică C, 400 de lei pentru aparatele de aer condiţionat care trebuie să fie în cel puţin A++, 400 de lei pentru combine frigorifice, lăzi frigorifice, congelatoare clasele energetică cel puţin E, 400 de lei pentru televizoare, clasa energetică E, 400 de lei pentru uscătoarele de rufe A++, 200 de lei pentru aspiratoare, consumul să fie mai mic de 43 kilowatti oră pe an şi 500 de lei pentru laptopuri, 300 de lei pentru tablete.

"În ediţia trecută au fost probleme în momentul înscrierii beneficiarilor, sistemul a cedat, motiv pentru care am regândit acest sistem şi în prima fază, printr-un proces foarte simplu se vor înregistra beneficiarii în sistemul informatic. Trebuie să menţioneze nume, prenume, localitate, judeţ, cod numeric personal, adresă de email şi număr de telefon valid şi are opţiunea de a încărca pe loc un buletin de identitate sau o carte de identitate şi o declaraţie pe propria răspundere că punem la dispoziţia AFM datele personale”,  a declarat ministrul Mediului, Tanczos Barna.

Citeste si: Câte persoane s-au vaccinat împotriva COVID-19. Lupta contra virusului continuă


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si