A început sezonul cireșelor, „aurul roșu” al României. Prețurile au explodat în supermarket-uri

Au apărut cireșele pe piețele și în supermarket-urile din țara noastră. Un kilogram de cireșe are un preț de-a dreptul explodat. Iată cât costă aceste fructe.

Author: Diana Bostan miercuri 27 aprilie 2022 , 13:54

cireșe

Sezonul cireșelor

[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

A început sezonul cireșelor, darp prețurile unui kilogram de fructe de acest fel sunt extrem de ridicate, unii români alegând să cumpere doar de „poftă”, iar alții aștept până la ieftinire.

Cât costă un kilogram de cireșe

Prețurile unui kilogram de cireșe variază între 80 de lei și 15 lei în supermarket-uri. Însă fructele sunt aduse prin import din Grecia, Iordania și Egipt, iar acest lucru se simte la banii pe care îi scoți din buzunar.

Citeste si: Preţurile produselor de bază vor rămâne ridicate până la finele lui 2024. Anunțul a fost făcut de Banca Mondială

În țara noastră, prețurile pot ajunge și la 90 de lei, iar în piețe sunt de doar 15 lei pe kilogram, adică de șase ori mai puțin.

Prețurile sunt stabilite de comercianții de la noi din țară, iar românii abia așteaptă ca costul lor să scadă. Pe piețe vor apărea doar într-o săptămână sau două.

Țara noastră are o producție mare de cireșe

România este printre primele țări din Europa care are cea mai mare producție de cireșe. Aici se cultivă soiuri românești, dar și străine, iar maturarea lor începe din 10 mai și se termină în 15 sau 20 iulie.

Citeste si: VIDEO- La o zi de la controlul ANPC în care s-au dat amenzi din cauza condițiilor insalubre, comercianții au revenit la vechiurile obiceiuri

La noi în țară, investiția unui hectar de cireșe poate ajunge la 20.000 de euro în sistemul intensiv, cu irigațiile prin picurare. Dacă adăugați și plasa de apărare care opresc grindina, atunci fermierii vor plăti între 8.000 și 12.000 de euro pe un hectar.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si