A scăpat ca prin urechile acului. Un bărbat și-a văzut moartea cu ochii după ce bolovani din construcţia unei fântâni s-au prăbuşit peste el

Un bărbat de 63 de ani din judeţul Bistriţa-Năsăud a fost salvat, vineri după-amiază, de pompieri, dintr-o fântână pe care încerca să o cureţe. În timp ce lucra, bărbatul a fost acoperit de bolovani din construcţia fântânii, iar pompierii au scos piatră cu piatră pentru a-l elibera.

Catalina Popa, vineri 18 septembrie 2020 , 17:48

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Incidentul a avut loc în Domneşti, judeţul Bistriţa-Năsăud

"Salvatorii bistriţeni au reuşit extragerea unui bărbat dintr-o fântână, după ce bolovanii din construcţia acesteia s-au surpat şi l-au acoperit în totalitate. Prima intervenţie a fost asigurată de un fost pompier militar – plt. adj. şef (r) Handrea Iacob care locuieşte în apropiere. Acesta a luat primele măsuri de asigurare a victimei, a alertat pompierii bistriţeni, a solicitat resursele necesare cu echipamente specifice", a transmis Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Citeste si: Alertă în China după de 3.000 de oameni s-au îmbolnăvit din cauza unei bacterii scăpate din laborator

În primă fază, bărbatul în vârstă de 63 de ani putea respira doar prin spaţiile dintre bolovanii de mari dimensiuni, dar salvatorii au putut să comunice cu el. Acesta a fost cooperant pe toată durata intervenţiei şi a ajutat salvatorii să îi faciliteze extragerea cât mai rapid posibil.

"Mai mulţi pompieri militari au intrat succesiv în fântână, asiguraţi de restul echipajelor şi au îndepărtat piatra cu piatră, elementele care blocau evacuarea victimei. Misiunea a fost una contratimp din cauza presiunii exercitate pe organismul bărbatului care a fost monitorizat în permanenţă de echipajul de terapie intensivă mobilă SMURD", a precizat sursa citată.

Citeste si: Sâmbăta seara, ediție concept la „Bravo, ai stil! Celebrities”! Concurentele își vor etala rochiile de mireasă

După aproximativ o oră, bărbatul a fost extras şi predat echipajului de terapie intensivă mobilă SMURD, fără leziuni majore, dar a fost transportat la UPU SMURD Bistriţa pentru investigaţii medicale amănunţite.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si