A zecea tranşă de vaccin de la Pfizer BioNTech soseşte luni în România

O veste bună! A zecea tranşă de vaccin de la Pfizer BioNTech, care constă în 201.240 doze, soseşte luni în ţară.

Author: Mircea Pop duminică 21 februarie 2021 , 15:19

A zecea tranşă de vaccin de la Pfizer BioNTech soseşte luni în România
A zecea tranşă de vaccin de la Pfizer BioNTech soseşte luni în România
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Comitetul Naţional de Coordonare a Vaccinării a anunțat sosirea unei noi tranșe de vaccin de la Pfizer BioNTech în România.

Se va întâmpla luni.

”Mâine, 22 februarie, soseşte în România, pe cale aeriană, cea de a zecea tranşă de vaccin de la Pfizer BioNTech care constă în 201.240 doze de vaccin. Acestea vor ajunge pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara.  Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă”, anunţă Comitetul Naţional de Coordonare a Vaccinării. 

Cum vor fi distribuite dozele

Procesul de vaccinare continuă atât în centrele din Bucureşti, cât şi din ţară, dozele fiind distribuite astfel: Centrul Naţional de Stocare Bucureşti: 59.670

doze;- Centrul Regional de Depozitare Braşov: 23.400 doze; Centrul Regional de Depozitare Cluj: 23.400 doze; Centrul Regional de Depozitare Constanţa: 23.400 doze; Centrul Regional de Depozitare Craiova: 24.570 doze; Centrul Regional de Depozitare Iaşi: 23.400 doze;- Centrul Regional de Depozitare Timişoara: 23.400 doze.  

Citeste si: Anunțul momentului în Marea Britanie: Toţi adulţii vor primi prima doză de vaccin împotriva Covid-19 până la 31 iulie

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepţionate de România în tranşa curentă, cât şi în tranşele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Naţional şi centrele regionale de depozitare, prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti.  

Când va sosi următoarea tranșă de vaccin

Conform calendarului de livrare, următoarea tranşă de vaccin ar urma sa fie adusă în România luni, 1 martie, iar la acest moment se aşteaptă confirmarea oficială în acest sens din partea firmei producătoare.  

Citeste si: Amenzi pe bandă rulantă pentru organizarea ori participarea la evenimente publice sau private

În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziţie de firma producătoare, sens în care, săptămânal, ţara noastră primeşte tranşele de vaccin necesare imunizării populaţiei.   

Până la acest moment, în ţara noastră s-au recepţionat 1.308.509 de doze de la Pfizer BioNTech şi au fost administrate 1.220.088 de doze persoanelor înscrise la vaccinare. 

Citeste si: Ministrul Economiei anunţă noi reguli pentru HoReCa. Cine va primi bani de la stat


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si