Admiterea României în programul Visa Waiver - Se vrea implementarea unui proiect de lege în acest sens

Doi senatori au introdus în Senatul SUA un proiect de lege care recomandă includerea României în programul Visa Waiver. Astfel, ambasadorul Andrei Muraru consideră acest demers ca fiind cel mai puternic semnal legislativ primit de România din partea SUA.

Author: Maria Stiuca joi 16 martie 2023 , 11:00

Admiterea României în programul Visa Waiver - Se vrea implementarea unui proiect de lege în acest sens

Admiterea României în programul Visa Waiver - Se vrea implementarea unui proiect de lege în acest sens

[Sursa foto: Stirea de Iasi]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Doi senatori au introdus un proiect de lege în Senatul SUA prin care se vrea includerea României în programul Visa Waiver.

România vrea să adere la programul Visa Waiver, introdus în Senatul SUA

Ambasada României la Washington a anunțat astăzi că: „Senatorii americani Richard Durbin, numărul doi în eşalonul conducerii democrate din Senat şi Jeanne Shaheen, preşedintele Subcomitetului pentru Europa din cadrul Comitetului pentru Relaţii Externe al Senatului Statelor Unite, au introdus miercuri, 15 martie 2023, un proiect de lege care recomandă includerea României în programul Visa Waiver. Iniţiativa legislativă vine în continuarea unei vizite pe care cei doi senatori au efectuat-o luna trecută în România”.

Citește și: VIDEO- Iohannis a închiriat un avion de lux pentru vizita în Japonia. Aeronava a făcut escală la Sibiu

De asemenea, ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru a adăugat că: „Proiectul de lege privind susţinerea admiterii României în programul Visa Waver este cel mai puternic semnal legislativ

pe care România îl primeşte din partea Statelor Unite pe acest dosar. De asemenea, proiectul de lege subliniază în fapt nevoia de a accelera eforturile ambelor guverne, al SUA şi al României, de a face paşi concreţi în această direcţie. Nu în ultimul rând, iniţiativa senatorilor americani arată susţinerea şi încrederea de care se bucură România ca partener şi aliat strategic în regiunea Mării Negre”.

Citește și: VIDEO- Noi proiecte de lege. Indemnizația pentru mame ar putea crește, iar cele care au copii sub 5 ani ar putea beneficia de prioritate la casele de marcat

Citeste si: Concediu de odihnă 2023! Până la ce dată se pot recupera zilele de concediu rămase din anul 2022- kanald.ro

Citeste si: Soțul lui Emily Burghelea a dat de înțeles că urmează să devină iar părinți- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO- București- impozitele pentru case și mașini ar putea crește

Importanța proiectului „Romania Visa Waiver Act of 2023”

Ambasada României în SUA a explicat că: „Intitulat „Romania Visa Waiver Act of 2023”, proiectul de act normativ reprezintă un pas legislativ important care marchează sprijinul Senatului american în contextul eforturilor României de a deveni stat membru al acestui program. Proiectul de lege transmite un semnal politic important executivului american (Departamentul Securităţii Interne, care administrează programul Visa Waiver) privind desemnarea României ca stat participant. În acelaşi timp, Guvernul României este încurajat să intensifice eforturile de combatere a traficului de persoane şi de îndeplinire a criteriilor tehnice pentru admiterea în program, aşa cum sunt ele prevăzute în Legea americană a imigrării şi cetăţeniei. La momentul introducerii proiectului de lege pe agenda Senatului, cei doi senatori americani s-au referit la rolul important şi activ pe care România îl are în cadrul NATO şi al Uniunii Europene, subliniind relaţia apropiată de aliat puternic al Statelor Unite. Ei au apreciat de asemenea sprijinul generos acordat refugiaţilor ucraineni în contextul agresiunii brutale a Rusiei împotriva Ucrainei”.

Citește și: VIDEO- UPDATE- Declarațiile Ligiei Deca despre Legile Educației. Ce schimbări vor avea loc

Citește și: VIDEO- Modificări importante la pensiile private. Când vor intra în vigoare

Citeste si: Veste bună pentru femeile din România! Statul oferă vouchere de 250 de lei pentru alimente, chiar înainte de Paște- kfetele.ro

Citeste si: Victor Vrânceanu, primele declarații despre despărțirea de Andreea Antonescu: „Au existat anumite nemulțumiri de ambele părți”- radioimpuls.ro

În urma vizitei în  România de la finalul lui februarie și a discuțiilor purtate cu prim ministrul Nicolae Ciucă, senatorii Durbin și Shaheen au susținut necesitatea includerii României în programul Visa Waiver, ca recunoaștere a eforturilor continue de promovare a idealurilor democratice, de susţinere a valorilor transatlantice şi ca măsură de consolidare a relaţiilor româno-americane, menționează reprezentanţa diplomatică.

Citește și: Anunț pentru toți șoferii: Mașinile pe benzină și diesel, interzise în toată Europa


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si