VIDEO- Iohannis a închiriat un avion de lux pentru vizita în Japonia. Aeronava a făcut escală la Sibiu
Pentru vizita sa în Japonia, președintele României, Klaus Iohannis a închiriat o aeronavă de lux. Avionul privat Boeing 737-900ER a avut o escală la Sibiu și s-a deplasat pe ruta București - Sibiu - Tokyo Haneda.

Iohannis a închiriat un avion de lux pentru vizita în Japonia. Aeronava a făcut escală la Sibiu
[Sursa foto: presidency.ro/ Boarding Pass ]In articol:
- Iohannis în Japonia- a închiriat o aeronavă privată de lux
- Avionul închiriat de Iohannis- interior de lux
- Klaus Iohannis despre declarația semnată cu prim-ministrul Japoniei: marchează „un moment istoric în relația noastră bilaterală, veche de peste un secol”
- Klaus Iohannis în Tokyo- declarațiile președintelui
- Iohannis- invitație către premierul Japoniei la viitorul Summit al Inițiativei celor 3 Mări
Vizita oficială șefului statului român în Tokyo se va întinde pe perioada 6-10 martie. Iohannis s-a întâlnit deja cu lideri politici ai Japoniei, printre care și cu împăratul Naruhito. Următoarea vizită a președintelui va fi în Republica Singapore.
Iohannis în Japonia- a închiriat o aeronavă privată de lux
Deplasările oficiale ale lui Klaus Iohannis au fost făcute cu ajutorul unui avion privat Boeing 737-900ER, aparținător companiei luxemburgheze Global Jet.
De asemenea, un lucru aparte este reprezentat de escala pe care a făcut-o președintele la Sibiu. Astfel, aeronava s-a deplasat pe ruta București- Sibiu- Tokyo Haneda.
Plecarea a avut loc de pe aeroportul Otopeni, pe 4 martie, la ora stabilită de 19.37.La Sibiu, aeronava a aterizat la ora 20.07. Următoarea sosire a fost la Baku. Din Azerbijan, avionul a decolat la ora 03.42, iar pe 5 martie, la ora 17.46 a ajuns în Tokyo, pe aeroportul Haneda, potrivit Flight Radar.
Aceeași sursă a mai menționat că: „Deoarece autonomia avionului este insuficientă pentru un zbor fără escală din Sibiu până în capitala Japoniei, piloții ai efectuat o oprire pentru realimentare în Baku (Azerbaidjan)”.
Avionul închiriat de Iohannis- interior de lux
Capacitatea aeronavei a fost de doar 19 pasageri, însă, cuplul prezidențial s-a bucurat de lux și confort pe tot parcursul călătoriei. Interiorul avionului a făcut senzație. Cei de la Boarding Pass au publicat mai multe imagini cu aeronava privată, de unde se poate observa interiorul de piele roșie.
De asemenea, cei de la Global Jet au anunțat că avionul este încadrat la categoria VIP: „Cabina acestui uimitor avion VIP are un spațiu amplu, intimitate și posibilitatea de a te bucura de fiecare moment, de la relaxare în lounge-ul VIP, până la vizionare de filme în sala cinema și la o cină de cinci stele”.
Citeste si: Cum se înțelege Maria Cârneci cu soția fiului ei? „O fată pe care nu o consider noră”- wowbiz.ro
Citește și: Preşedintele Klaus Iohannis a vizitat Muzeul Naţional al Covorului de la Baku
Klaus Iohannis despre declarația semnată cu prim-ministrul Japoniei: marchează „un moment istoric în relația noastră bilaterală, veche de peste un secol”
Klaus Iohannis, președintele României a declarat marți, la Tokyo, că Declarația Comună, semnată împreună cu prim-ministrul Fumio Kishida marchează „un moment istoric în relaţia noastră bilaterală, veche de peste un secol”.
Președintele României, Klaus Iohannis a fost prezent în Tokyo pentru semnarea Declarației Comune alături de prim-ministrul Japoniei Fumio Kishida.
Klaus Iohannis în Tokyo- declarațiile președintelui
În declarația comună de marți, susținută alături de prim-ministrul Japoniei Fumio Kishida, președintele României, Klaus Iohannis a anunțat că: „Sunt extrem de onorat să mă aflu în Țara Soarelui Răsare, cu prilejul instituirii Parteneriatului Strategic dintre România şi Japonia. Declarația Comună pe care am semnat-o astăzi, împreună cu prim-ministrul Kishida, marchează un moment istoric în relaţia noastră bilaterală, veche de peste un secol. Ridicăm astfel relaţiile româno-nipone la cel mai înalt nivel. Trecem la o etapă nouă, de valorificare a potențialului bilateral, în beneficiul ţărilor şi cetăţenilor noştri, pe trei paliere: politico-securitar, economico-financiar şi cultural-ştiinţific. Împreună, dăm astăzi un semnal puternic, de orientare a cooperării noastre spre domenii strategice şi inovatoare”.
Iohannis a mai adăugat că Japonia este cel mai mare investitor din Asia în România și că speră, în continuare, la o creștere considerabilă a investițiilor japoneze în țara noastră.
Citește și: Iohannis a semnat în cartea de condoleanțe deschisă la Ambasada Turciei
Șeful statului român a mai spus că: „Apreciem abordarea constructivă a companiilor nipone active pe piaţa românească, pe principii de sustenabilitate. Un exemplu concret este dat de contribuţia companiilor japoneze la proiecte de infrastructură complexă, precum construcţia podului suspendat de peste Dunăre, de la Brăila. Încurajăm Japonia să se implice în continuare în proiecte de conectivitate, relevante nu numai pentru România, ci şi pentru statele vecine. Am prezentat interesul României pentru realizarea de schimburi de experienţă privind tehnologiile dezvoltate de Japonia pentru controlul vibraţiilor şi rezistenţa seismică. Apreciem rolul cheie pe care Japonia îl joacă în ceea ce priveşte reducerea riscului de dezastre. Documentele semnate astăzi vor contribui la facilitarea implicării japoneze în proiecte inovatoare în domeniul energiei, inclusiv al celei nucleare. Vorbim despre construcţia reactoarelor nucleare modulare de mici dimensiuni, realizate în România împreună cu Statele Unite ale Americii, şi, respectiv, proiecte precum producţia de hidrogen verde şi în domeniul energiei eoliene”.
Citește și: Mecanismul European de Protecție Civilă a fost solicitat. România sprijină Siria în urma cutremurului
În discursul său, Iohannis a mai amintit despre bazele cooperării științifice pentru a crea în România un centru de producţie de optică de mare putere, în sprijinul activităţilor experimentale cu laserul de mare putere de la ELI-NP, Laserul de la Măgurele: „De asemenea, am pus astăzi bazele pentru avansarea cooperării ştiinţifice pentru crearea în România a unui centru de producţie de optică de mare putere, în sprijinul activităţilor experimentale cu laserul de mare putere de la ELI-NP, Laserul de la Măgurele. Cultura rămâne un liant între popoarele noastre, aşa cum o arată schimburile consistente dintre teatrele şi universităţile de artă din cele două ţări. Mă bucur să anunţăm tot astăzi înfiinţarea unui Institut Cultural Român la Tokyo. România este şi va rămâne un partener de încredere al Japoniei în plan regional, european şi în forurile multilaterale. România recunoaşte importanţa noii Strategii naţionale de securitate a Japoniei şi salută rolul mai puternic pe care Guvernul de la Tokyo şi l-a asumat în sprijinul păcii şi securităţii pe plan global. De asemenea, salutăm sprijinul pe care Japonia îl acordă atât Ucrainei, cât şi Republicii Moldova. Vom continua cooperarea noastră strânsă atât în ceea ce priveşte relaţia Uniunea Europeană- Japonia, cât şi NATO- Japonia. Am apreciat, domnule prim-ministru, de asemenea, interesul Japoniei pentru participarea la proiectele Iniţiativei celor 3 Mări, respectiv de a interacţiona cu Formatul Bucureşti 9, ambele fiind structuri regionale de interes strategic pentru România”.
Iohannis- invitație către premierul Japoniei la viitorul Summit al Inițiativei celor 3 Mări
De asemenea, președintele României a anunțat că l-a invitat pe premierul Japoniei pentru a participa la Summitul Inițiativei celor 3 Mari, care se va găzdui la București, în septembrie: „De altfel, am adresat domnului prim-ministru invitaţia de a participa, ca invitat special, inclusiv ca Preşedinţie a G7, la Summitul Iniţiativei celor 3 Mări pe care îl voi găzdui la Bucureşti în septembrie. Mă bucur că, împreună cu domnul prim-ministru Kishida, am deschis astăzi un nou capitol în istoria relaţiilor româno-nipone, al cărui coautor este fostul premier Shinzō Abe, pe care doresc să îl onorez şi astăzi. Sunt pe deplin convins că, în cadrul Parteneriatului Strategic instituit astăzi, relaţiile dintre România şi Japonia se vor amplifica în mod durabil, în beneficiul generaţiilor care ne vor urma. Vă mulţumesc pentru primirea călduroasă şi pentru convorbirile foarte constructive de astăzi!”.
Citește și: VIDEO- Maia Sandu, președintele Republicii Moldova- discurs în România


