Adormirea Maicii Domnului 2022: Rugăciunea care îţi aduce sănătate

Adormirea Maicii Domnului 2022. Adormirea Maicii Domnului sau Sfânta Maria Mare este sărbătorită în fiecare an de creștinii ortodocși pe data de 15 august. Aceasta este una dintre cele mai importante sărbători, Sfânta Maria fiind considerată ocrotitoarea marinarilor.

Author: Alexandra Bercea miercuri 10 august 2022 , 15:42

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Adormirea Maicii Domnului 2022.  În această zi de sărbătoare, aproximativ 2,2 milioane de români își serbează onomastica de Sfânta Maria.

Mai mult de jumătate sunt femei care poartă numele de Maria cărora li se alătură cele botezate Mariana și Marinela dar și cei care se numesc Marian, Marin, Mioara, Mia, Maricica, Marina, Marilena,

Mari, Marioara, Marinel, Marousia sau Ana-Maria. 

Citeste si: Tradiții și superstiții pentru sărbătoarea Schimbării la față a Domnului

Postul Sfintei Maria este al treilea post din cele patru de peste an. Spre deosebire de Postul Paștelui sau Postul Sfinților Petru și Pavel, Postul Adormirii Maicii Domnului începe în fiecare an la aceeași dată calendaristică, adică 1 august și durează două săptămâni. 

Rugăciunea care îţi aduce sănătate

„Sfântă Maria, mă îndrept plin de încredere către Tine, cerându-ți ajutor! Cred cu tărie că mă vei asculta în necazul meu și mă vei sprijini când îmi este greu.

Spre a-ți arăta recunoștința mea, îți făgăduiesc să fac cunoscută și altora această rugăciune.

Te rog, cu umilință, să îmi aduci liniște în tristețea și durerile mele.

În numele negrăitei rugăciuni și bucurii care ți-a cuprins inima când ai oferit adăpost Mântuitorului lumii în casa ta din Betania, te impor, roagă-te pentru mine și familia mea ca să-l păstrăm pe Dumnezeu în inimă astfel încât să ne învrednicim a primi ajutor în nevoile noastre, mai ales în durerea care mă copleșește acum (se spune dorința).

Te impor, Ajutătoarea celor aflați în suferință, înfrânge orice greutăți precum ai înfrânt balaurul care șade la picioarele tale.”

Se spune rugăciunea Tatăl Nostru, iar apoi: „Bucură-te Marie, cea plină de Dar, Domnul este cu Tine! Binecuvântată ești tu între femei și binecuvântat este rodul pântecului tău care a născut pe Mântuitorul sufletelor noastre Iisus Hristos.

Sfântă Marie, Maica de Dumnezeu, roagă-te pentru noi păcătoșii acum și în ceasul morții noastre. Amin”

Citeste si: Rugăciunea care trebuie rostită de Schimbarea la față a Domnului


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si