Află cum se va desfășura Noaptea Muzeelor 2020. Peste 60 de muzee din țară, înscrise

Peste 60 de muzee şi operatori culturali din toată ţara s-au înscris şi anul acesta pentru a sărbători, pe 14 noiembrie, a şaisprezecea ediţie a Nopţii Europene a Muzeelor, anunţă organizatorii.

Author: Andreea Bolocan joi 12 noiembrie 2020 , 15:12

noaptea muzeelor 2020 antipa online coronavirus
Află cum se va desfășura Noaptea Muzeelor 2020. Peste 60 de muzee din țară, înscrise[Sursa foto: noapteamuzeelor.org]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

În contextul actual, determinat de pandemia de coronavirus şi în situaţia în care s-au impus noi măsuri la nivel naţional, muzeele şi spaţiile culturale sunt gata să abordeze evenimentul şi în mediul online şi propun publicului diferite activităţi interactive pe reţelele sociale şi pe website-urile proprii.

Muzeul ”Antipa” va participa anul acesta la Noaptea Muzeelor exclusiv online  

Muzeul ”Antipa” va avea anul acesta o ediţie specială online cu prezentări despre cel mai tânăr pământ al României şi vieţuitoarele cu sânge rece. Evenimentele dedicate vor putea fi urmărite pe pagina de Facebook a instituţiei. Evenimentul va începe la ora 19:00 și se va încheia la ora 23:00.

Totodată, Reţeaua Naţională a Muzeelor roagă muzeele şi organizaţiile culturale înscrise să îşi desfăşoare proiectele programate numai până la ora 21.00, adaptate la noua legislaţie guvernamentală referitoare la activităţile cu public şi restricţionarea circulaţiei pe timp de noapte.

Pentru siguranţa participanţilor, organizatorul Reţeaua Naţională a Muzeelor din România recomandă publicului să consulte oferta Nopţii Muzeelor actualizată pe https://noapteamuzeelor.org, precum şi canalele de comunicare ale instituţiilor culturale implicate, pentru actualizări de ultim moment.

Noaptea Muzeelor a fost afectată profund de actualul context pandemic pe care-l trăim. După cum bine ştim, ediţia 2020 trebuia să fie organizată, ca de obicei, în luna mai.

Organizatorul european a mutat evenimentul la mijlocul luni noiembrie. Situaţia este din ce în ce mai incertă, dar siguranţa oamenilor este pe primul loc. De aceea, în funcţie de măsurile impuse de către autorităţile statului, evenimentele din offline ar putea fi oprite, deci programul propus pe platforma Noaptea Muzeelor ar putea suferi modificări până în ziua de 14 noiembrie. În acest caz, evenimentele din Noaptea Muzeelor vor fi organizate în mediul virtual, unde, pe lângă ofertele punctuale ale muzeelor şi organizaţiilor participante, am pregătit şi alte două proiecte digitale de anvergură”, a declarat Dragoş Neamu, manager
Noaptea Muzeelor.

Citeste si: VIDEO- Mic dejun sănătos, sursă importantă de energie pentru o zi

Citeste si: Catalogul eMag de Black Friday. Toate reducerile sunt AICI- Live Update

Anul acesta vor fi introduse noi proiecte digitale deicate muzeelor

Reţeaua Naţională a Muzeelor propune două categorii de proiecte digitale dedicate muzeelor.

Proiectul „Dacă n-ar fi, nu s-ar povesti”,careconţine 16 filme documentare de scurt-metraj despre poveştile neştiute a nu mai puţin de 10 muzee din Bucureşti şi Ilfov şi a altor şase muzee din Iaşi, Bacău, Piatra-Neamţ, Buzău şi Vaslui. Cele din zona Moldovei sunte realizate în colaborare Programul Naţional Cantus Mundi şi sunt practic povestite de copii din aceastăa imens proiect de integrare socială prin muzică. Întreaga serie de video-documentarepoate fi vizionată pe canalele de Social Media ale postului Radio Europa FM, Noaptea Muzeelor şi RNMR.

Al doilea proiect digital asociat este alcătuit din producţiicreate de opt echipe de elevi în cadrul proiectului naţional „Animaţii, puzzle, investigaţii... vino şi joacă-te cu colecţiile la muzeu!”, care îşi propun să valorifice şi să prezinte în cele mai creative moduri colecţiile unor muzee din comunităţi locale, printr-o perspectivă inovatoare, lipsită de clişee şi preconcepţii. Propunerile acestor tineri consumatori culturali vor fi accesibile pe pagina de Facebook şi pagina oficială a Nopţii Muzeelor.

În situaţia în care Noaptea Muzeelor se va desfăşura conform planificării iniţiale, cu activări muzeale, instalaţii de artăşialte proiecte culturale organizate în off-line, Reţeaua Naţională a Muzeelor din România nu recomandă persoanelor în vârstă sau vulnerabile din punct de vedere medical să participe fizic la aceste evenimente, ci să opteze pentru cele din mediul online, unde atât RNMR, cât şi muzeele participante, au pregătiteproiecte interesante.

 


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Masca de protecție reintroudusă în anumite zone, după apariția a două noi focare de... Masca de protecție reintroudusă în anumite zone, după apariția a două noi focare de COVID. Unde s-a luat această decizie
spotmedia.ro
Când Dăncilă e reperul și ceaușismul e modelul Când Dăncilă e reperul și ceaușismul e modelul
spotmedia.ro
Vulcanul Etna a erupt din nou și a oferit un spectacol de lavă (Video) Vulcanul Etna a erupt din nou și a oferit un spectacol de lavă (Video)
b1.ro
Scandalul politic al momentului! A ieşit mizeria de sub preş? Gabriela Firea,... Scandalul politic al momentului! A ieşit mizeria de sub preş? Gabriela Firea, ameninţată cu moartea de Liviu Dragnea!
infoactual.ro
Rusaliile Negre. „Bărăganul a fost Siberia noastră” Rusaliile Negre. „Bărăganul a fost Siberia noastră”
infoactual.ro
Mesajul lui Nostradamus pentru 4 zodii! Predicțiile celebrului profet sunt valabile... Mesajul lui Nostradamus pentru 4 zodii! Predicțiile celebrului profet sunt valabile până în 2028
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si