Reguli participare nunţi şi botezuri: Ce trebuie să facă invitaţii?

Reguli participare nunţi şi botezuri. Noi măsuri au fost impuse și în privința desfășurării nunților și botezurilor în scenariul roșu. Cum se vor desfășura nunțile în lunile următoare?

Author: Alina Raducu luni 27 septembrie 2021 , 18:31

Reguli participare nunţi şi botezuri: Ce trebuie să facă invitaţii începând din septembrie 2021?

Reguli participare nunţi şi botezuri: Ce trebuie să facă invitaţii începând din septembrie 2021?

[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Iată ce reguli au impus autoritățile pentru desfășurarea nunților și botezurilor, în cazul localităților care intră în scenariul roșu! 

UPDATE: Noile reguli care intră în vigoare de la 1 octombrie 2021

Organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive etc.) la interior sau exterior, poate fi realizată doar în intervalul orar 5,00-24,00, cu participarea persoanelor până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, dar nu mai mult de 200 de persoane și doar dacă acestea sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare sau care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2.

Pentru că numărul cazurilor de coronavirus a crescut semnificativ în ultima lună, autoritățile au deciz să introducă noi reguli pentru desfășurarea evenimentelor private în localitățile care se află deja în scenariul roșu.

Noi reguli pentru nunți și botezuri în scenariul roșu. Cum se vor desfășura evenimentele?

Din cauza creșterii numărului cazurilor de Coronavirus din ultima perioadă, zeci de localități au intrat în secenariul roșu, astfel că autoritățile au reintrodus o parte din restricțiile care au fost impuse cu ceva timp în urmă.

Astfel, evenimentele private au au cel mai mult suferit, mai ales că, numărul cazurilor noi de coronavirus crește pe zi ce trece pe teritoriul României. În acest caz, reprezentanții autorităților au decis să permită în continuare organizarea nunților și botezurilor, însă la final de septembrie și în luna octombrie, aceste evenimente vor avea loc doar cu respectarea unor reguli foarte stricte, mai ales în zonele aflate în scenariul roșu.

Reguli participare nunţi şi botezuri: Ce trebuie să facă invitaţii începând din septembrie 2021?

Reguli participare nunţi şi botezuri: Ce trebuie să facă invitaţii începând din septembrie 2021?

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Medicul Adrian Streinu Cercel știe când se va termina pandemia COVID-19. Anunțul oficial

Conform măsurilor impuse de autorități, organizarea evenimentelor private precum nunți, botezuri, mese festive va fi permisă, însă dacă acestea au loc în scenariul roșu, mirii și invitații trebuie să țină cont de o serie de reguli stricte.

În zonele unde incidența este între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori, nunțile, botezurile și evenimentele private vor putea fi organizate cu un număr de cel mult 200 de participanți în interior, cu condiția ca pentru fiecare persoană să fie asigurată o suprafață de minimum 2 mp. 

Astfel, începând cu data de 25 septembrie 2021, participarea la nunți, botezuri și alte petreceri private se va putea face doar pe baza certificatului verde.

Șeful DSU, Raed Arafat a făcut mai multe declarații în privința desfășurării nunților în scenariul roșu, spunând că este foarte important ca toate regulile să fie respectate pentru a preveni răspândirea virusului COVID-19.

Citeste si: Rata de infectare crește semnificativ în Capitală: Incidența a ajuns la 4,95 la mia de locuitori. O localitate din Ilfov a ajuns la rata de 9,31 la mie

„  Nu este suficient, pentru că știm că oamenii nu vor sta, vor dansa, vor umbla de la o masă la alta. Organizatorul este și moral, și legal, obligat să verifice că toate persoanele care intră respectă regulile certificatului verde.

Mai mult, ospătarii și cei care deservesc, ei trebuie să poarte mască tot timpul și acest lucru este clar, trebuie să poarte mască nu sub nas, nu sub bărbie, ci complet să acopere nasul și gura, trebuie să se dezinfecteze de la o masă la alta când ating lucrurile pe care le-au adus alte persoane, trebuie să existe dezinfectant la fiecare masă și trebuie să fie atenți ca oamenii să respecte regulile, a precizat Raed Arafat.

Totodată, organizatorii evenimentelor, precum nunțile și botezurile, trebuie să se asigure că noile reguli sunt respectate de toți invitații. Așadar, în localitățile unde rata de incidență este mai mare de 3 cazuri la 1000 de locuitori, verificarea certificatului verde se va face la intrarea în localul unde are loc nunta, botezul sau petrecerea privată.

Cei care nu sunt vaccinați anti-COVID, însă vor să participe la nunți în septembrie și octombrie 2021 trebuie să îi anunțe pe miri de acest lucru. Costurile testării pentru COVID-19 vor fi suportate de miri, de organizatorii evenimentului sau de persoana care își dorește să participe la eveniment.

Citeste si: Cum se descarca Certificatul Verde COVID-19 pe telefon, necesar pentru accesul in restaurante si evenimente culturale


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si