Florin Cîțu a făcut un anunț important referitor la valul 4 al pandemiei de coronavirus: ”Avem un plan pentru a transforma mai multe spitale, şi în special în Bucureşti în spitale 100% COVID”

Luni, 27 septembrie 2021, premierul Florin Cîţu a afirmat că sistemul de sănătate va face faţă valului 4 al pandemiei, menţionând că autorităţile au un plan pentru a transforma mai multe spitale, în special în Bucureşti, în spitale 100 COVID.

Author: Andreea Bolocan luni 27 septembrie 2021 , 15:11

Florin Cîțu anunt important coronavirus

Florin Cîțu a făcut un anunț important

[Sursa foto: Inquam Photos/George Călin]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Premierul României, Florin Cîţu a fost întrebat luni ce soluţii are Guvernul în condiţiile în care spitalele sunt aglomerate de pacienţi COVID.

”Ministerul Sănătăţii a venit cu mai multe soluţii, sunt mai multe spitale care se transformă în spitale COVID, soluţiile sunt în continuă mişcare, am crescut numărul de paturi de la 600 la peste 1.200, ţinta ar putea fi 2.000 de paturi, dar acestea sunt soluţiile pe termen scurt. Majoritatea covârşitoare, peste 99% dintre persoanele care astăzi se îmbolnăvesc, se infectează cu COVID, sunt persoane nevaccinate ”, a transmis premierul.

Citeste si: Ludovic Orban a demisionat de la șefia Camerei Deputaților. Fostul lider PNL va rămâne în Biroul Executiv al partidului

”Vom face faţă, sistemul de sănătate va face faţă”

Florin Cîțu a precizat că sistemul de sănătate va face faţă valului 4 al pandemiei.

“Vom face faţă, sistemul de sănătate va face faţă. E adevărat că nu a pornit cum trebuia, nu cred că valul 4 a fost pregătit cum trebuia, dar acum de când e domnul ministru Cseke lucrurile merg mai bine şi veţi vedea că vom face faţă.(...) Avem un plan pentru a transforma mai multe spitale, şi în special în Bucureşti, în spitale COVID, 100%  COVID, mai sunt şi celelalte TIR-uri pe care le

vom folosi. Sunt soluţii pe care le vom folosi, dar în acelaşi timp este clar că trebuie să avem soluţii şi pe termen lung şi asta înseamnă investiţii”, a transmis Florin Cîţu.

El a fost întrebat şi despre situaţia de la Craiova, unde Spitalul Judeţean nu mai are paturi pentru pacienţii COVID care au nevoie de terapie intensivă.

“Aceste soluţii trebuie luate la Ministerul Sănătăţii, la Direcţia de Sănătate Publică şi sunt sigur că soluţiile vor veni, aţi văzut că până acum au fost transferaţi oamenii de la Bucureşti în altă parte, de fiecare dată se găsesc soluţii, persoanele stau în UPU în prima fază şi apoi sunt transferate. Vor apărea locuri la ATI de fiecare dată”, a precizat premierul.

Număr cazuri COVID-19

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Premierul Florin Cîțu anunță creșteri de pensii, salarii și alocații de la 1 ianuarie

Persoanele grav bolnave de COVID-19 nu vor fi transportate în altă țară

El a explicat că nu este nevoie de transferul pacienţilor COVID în stare gravă în străinătate.

Cîţu a mai afirmat că sunt campanii antivaccinare de ani de zile şi este greu ca acestea să fie demontate cu o campanie pro-vaccinare în numai câteva luni.

“Campanii antivaccinare care sunt făcute de ani de zile, este greu să le demontezi în câteva luni de campanie pro-vaccinare. În acelaşi timp, vedem că sunt legitimate partide care susţin public această campanie antivaccinare.”, a mai transmis premierul.

De asemenea, premierul Florin Cîțu a fost întrebat dacă vor mai fi implementate noi restricții, acesta a răspuns: “Avem deja toate măsurile care se iau de la 6 la mie. Nu avem ce să implementăm până la 6 la mie”.

 


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si