Ai pierdut antifurtul roților? Iată ce poți face

Sigur ai auzit măcar odată pe cineva care se plângea că a pierdut cheia specială care se folosește pentru a desface prezoanele de la jantă. Află ce se poate face în cazul în care nu mai deții cheia de antifurt.

Author: Andreea Bolocan joi 27 mai 2021 , 13:57

Ce faci dacă ai pierdut cheia de antifurt de la prezoane auto
Ce faci dacă ai pierdut cheia de antifurt de la prezoane
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Cheia specială pentru a desface prezoanele antifurt se poate strica, pierde sau mai rău, poți să te trezești într-o bună zi după ce ți-ai cumpărat o mașină Second Hand că aceasta a venit fără cheie de antifurt.

Jantele de aliaj, în special în cazul modelelor scumpe, sunt o țintă preferată a hoților. Este motivul pentru care prezoanele antifurt au fost introduse, pentru multe modele de mașini, în echiparea standard. Pentru cele care nu beneficiază de așa ceva, proprietarii pot comanda la dealer un set, care conține patru prezoane antifurt – câte unul pentru fiecare roată. Pentru strângerea și desfacerea acestora, în set se oferă o cheie specială, care are un model unic.

Citeste si: AutoDel- nu orice autoturisme rulate, ci autoturisme impecabile

La ce folosesc prezoanele antifurt?

Prezoanele antifurt sunt simplu de montat și demontat și asigură o protecție eficientă împotriva hoților. Aparent, furtul roților a scăzut simțitor ca urmare a folosirii prezoanelor antifurt.

Încă mai există cazuri în care hoții au furat roțile cu tot cu prezoane antifurt chiar de la mașini scumpe. Așa că i se poate întâmpla oricui.

Ce poți face dacă ai pierdut cheia de antifurt

În afară de atacul hoților, probleme pot apărea atunci când pierzi sau strici cheia pentru desfacerea prezoanelor antifurt. Mai nasol este că vei descoperi acest lucru în momentul în care ai nevoie mai mare – ești blocat pe marginea drumului cu o roată pe jantă pe care nu o poți demonta.

Ce faci dacă ai pierdut antifurtul de la roți?

Desfacerea prezoanelor antifurt, chiar și în absența cheii originale pentru acestea, nu este o problemă pentru profesioniști. Totul ține până la urmă de sculele potrivite. Acestea pot fi cumpărate și de către șoferii amatori, dar utilizarea lor greșită îți poate distruge roata sau butucul acesteia.

Citeste si: Prețul RCA a crescut cu peste 10%. Tinerii plătesc mai mult

Cea mai simplă metodă de rezolvare a problemei atunci când ai pierdut cheia antifurt sau aceasta s-a deteriorat este să comanzi una nouă. Pentru aceasta ai nevoie de codul cheii originale, pe baza căruia vei putea comanda una identică. Dacă nu ai această posibilitate, situația nu este disperată. Există servicii de urgență care-ți pot găsi o cheie identică pe baza imaginii prezoanelor antifurt, pe care o poți trimite prin telefon. Asta deoarece fiecare producător de chei antifurt oferă un număr finit de combinații.

O altă variantă este să te duci la un service autorizat sau chiar la reprezentanța mărcii mașinii tale, deoarece ei au 100% același model de cheie antifurt de care tu ai nevoie pentru a-ți demonta roțile.

De asemenea, poți apela și la serviciile celor de la vulcanizare care se pricep destul de bine în a desface prezoanele antifurt folosind chei speciale. Acestea au un filet conic invers, care se blochează pe capul prezonului în momentul desfacerii. De prisos să spunem că, în acest caz, prezoanele antifurt devin inutilizabile și vei avea nevoie de un set nou.

  


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si