Credințe și superstiții despre înmormântările din postul Crăciunului

Din cultura și tradiția celor din cultul creștin ortodox se crede că cei care trec la cele sfinte în perioada postului Crăciunului sunt cei plecați din această lume fără de păcat. Adică cei care nu mai trec prin vămile văzduhului.

Citește și: Incinerarea, printre serviciile funerare din sectorul 4 oferite de o firmă profesionistă

De asemenea, în ceea ce privește organizarea evenimentului funerar și a pomenilor, a praznicului de după, vor fi respectate toate dogmele referitoare la perioada postului. Asta înseamnă că va fi ales meniul de post și nu se vor servi băuturi. Alte detalii pe site de nișă, cum sunt agențiile prestatoare de servicii funerare.

Citește și: Decesul este drumul pe care la un moment dat fiecare dintre noi îl va parcurge

În plus, există și anumite restricții în ceea ce privește organizare parastaselor. Conform dogmelor religioase nu se vor organiza astfel de evenimente după data de 20 decembrie până la Bobotează. Dacă se întâmplă ca trecerea în neființă să aibă loc în zilele premergătoare sărbătorii de Crăciun, înmormântarea ar urma să fie în cea de-a treia zi. În acest caz va fi amânat evenimentul funerar, conform sfatului preotului. Familia îndoliată nu va sărbători clasic această perioadă a sărbătorilor, fiind în contradicție cu regulile de doliu.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

 

Mituri și interpretări greșite

 

În astfel de momente sunt atât de multe vorbe, povești, câte bordeie, atâtea obiceie cum spune o vorbă din popor. Familia îndoliată ajunge să nu mai știe cum să trieze lucrurile, ce să rămână valabil de respectat și ce nu.

Spre exemplu, se crede că cei trecuți în neființă în această perioadă rece din an poate că nu vor mai avea nevoie de unele pregătiri. Spre exemplu, să nu mai fie necesar capacul frigorific de închiriat, având în vedere că temperaturile joase nu mai sunt o problemă ca în perioada verii. Fals, cu atât mai mult acest serviciu este recomandat dacă vorbim despre cazul celor care au suferit de boli diverse și au avut un mare consum de medicamente înainte de trecerea în neființă.

Citește și: Ce flori sunt potrivite pentru coroanele funerare?

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

De asemenea, perioada de post nu poate restrânge în vreun fel modul în care organizați înmormântarea sau șirul de ritualuri parte din acest eveniment. Ceea ce ne duce la următoarea parte de lămurire.

Aparte de aceste aspecte, înmormântările rămân cu aceleași obiceiuri și reguli

Aveți nevoie numaidecât de servicii funerare. Aici agențiile de profil se întrec în oferte, așadar aveți de unde alege.

Nu vă descurajați de alegerea să colaborați cu o firmă de prestări servicii din nișă pompe funebre dacă nu se află cu sediul în apropierea domiciliului vostru. Serviciile sunt destul de variate, aveți disponibile implicit serviciile de transport funerar. Aici gasesti servicii funerare non stop in Bucuresti.

Citește și: Cum puteti beneficia de cele mai bune produse si servicii funerare in Craiova?

Așadar, fie post sau nu, înhumarea sau incinerările vor avea loc în continuare, fără prea multe schimbări în plan.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si