
1 din 2 | Albă ca Zăpada. Rețeta pe care gospodinele o prepară de sărbători, an de an

2 din 2 | Albă ca Zăpada. Rețeta pe care gospodinele o prepară de sărbători, an de an
Albă ca Zapăda este prăjitura copilăriei. În curând vin sărbătorile de iarnă și deja visăm la nelipsita Albă ca Zăpada. Una din cele mai iubite prăjituri ale copilăriei revine cu ocazia Crăciunului și a zilei de Revelion.
Această prăjitură este preparată de obicei, de Revelion și ne readuce bucuria copilăriei. Iată cum se prepară. Noteaz-o de acum!
Gospodinele știu deja că această rețetă îi va surprinde de fiecare dată pe invitați. De asemenea, este rapidă și gustoasă și cea mai potrivită pentru perioada aceasta aglomerată, a sărbătorilor. Aluatul se face repede, crema nu are nevoie de multe ingrediente, iar aspectul ei te surprinde.
Nu poți da greș nici cu rețeta veche a bunicii, dar nici cu cea nouă, care este acum ajutată de câteva arome și mai mult cocos. Iată cum se prepară. Noteaz-o de acum!
Citeste si: Tort de mere: reţeta ideală pentru zilele de naştere
Care sunt ingredientele pentru foile prăjiturii Alba ca Zăpada?
10 linguri de lapte
10 linguri de zahăr
10 linguri de ulei
o linguriţă rasă bicarbonat de amoniu
faină (aproape 550 gr)
două ouă
Prăjitura copilăriei cu aromă de sărbători. Ingrediente pentru cremă
un litru lapte
8 linguri făină
6 linguri zahăr
200 gr unt
zahăr vanilat, coajă de lămâie
sucul de la o lămâie
Cum se prepară prăjitura copilăriei, Albă ca Zăpada?
Toate ingredientele pentru foi se amestecă într-un bol până se formează un aluat omogen, potrivit de tare.
După 30 de minute, aluatul se împarte în trei, scrie blog.hotelguru.ro. Fiecare foaie de aluat se întinde pe fundul unei tăvi unse cu unt şi tapetate cu făină şi se coace 15 minute la cuptor (la 170 grade Celsius). Foaia nu trebuie să se rumenească.Într-un vas se pune laptele, zahărul, coaja de lămâie şi făina pentru cremă şi se amestecă pe aragaz, la foc mic.
După ce crema începe să se îngroaşe, se lasă la răcit; ulterior se adaugă untul cubuleţe, zeamă de lămâie.Apoi, se trece la asamblarea prăjiturii: pe o tavă întinsă puneţi o foaie, peste care întindeţi jumătate din crema obţinută. Continuaţi cu a doua foaie şi cu restul de cremă. La final, peste ultima foaie presaraţi zahăr pudră şi lăsaţi prăjitura câteva ore la frigider, ca să se înmoaie.
Citeste si: Ciorbă de pește. Rețeta moldovenească de borș pescăresc care te va cuceri
A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, specializarea Comunicare și Relații Publice, în cadrul Universității din București.
Primii ei pași spre o carieră în jurnalism i-a făcut la postul de televiziune Kanal D, acolo unde a început mai întâi ca practicant în redacție, și ulterior a fost promovată pe o poziție de redactor de știri.
Alina are o experiență de aproape doi ani în domeniul presei și se declară pasionată de arta povestirii în scris. Printre pasiunile ei se numără și călătoriile, plimbările în natură care o inspiră de fiecare dată, lectura, dar și desenul și pictura.
Pasiunea pentru jurnalism a descoperit-o încă de pe băncile liceului, când se vedea deja în redacția unui post de televiziune cunoscut.
Acum, ca redactor de știri, poate spune că, pentru ea, scrisul înseamnă o comunicare fără blocaje, un instrument prin care poate transmite publicului multiple cunoștințe câștigate pe parcursul experienței acumulate. Uneori îi place să spună că scrisul poate însemna mult mai mult, și anume o evadare din cotidianul cenușiu, care o poate transpune într-un tărâm de poveste, plin de culoare și emoție. De asemenea, în redactarea articolelor pentru stirilekanald.ro îi place să relateze mereu adevărul și informațiile de actualitate.