Alertă de incendiu la un spital în dimineața de vineri. 32 de pacienți au fost evacuați

O alertă de incendiu a fost dată vineri dimineață, 4 iunie, la Spitalul de boli cronice din Călineşti, judeţul Argeş, iar un număr de 32 de pacienți au au fost evacuați din clădire. Află în ce stare se află aceștia și ce s-a întâmplat.

Author: Andreea Bolocan vineri 04 iunie 2021 , 08:46

Alertă de incendiu la Spitalul de boli cronice din Călinești ISU Arges
Alertă de incendiu la Spitalul de boli cronice din Călinești[Sursa foto: Facebook]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Vineri, 4 iunie 2021, un număr de 32 de pacienţi de la Spitalul de boli cronice din Călineşti, judeţul Argeş, au fost evacuaţi vineri dimineaţă, după ce de la un aparat de aer condiţionat a

ieșit fum. Aerul condiționat se regăsea la etajul 1 al unității medicale.  

4 pacienți nu se puteau deplasa și au fost cărați pe brațe

Patru dintre bolnavii care se aflau în spitalul de boli cronice din Călinești sunt nedeplasabili, iar aceștia au fost scoși pe brațe din saloane de către personalul medical, fiind scoși pe brațe din saloane.

Citeste si: Un trup carbonizat a fost descoperit în incineratorul de deșeuri de la Brazi. Pompierii încă acţionează la faţa locului

Potrivit reprezentatului ISU Argeș, la fața locului au fost alertate trei subunități ale ISU Argeș și echipaje de prim-ajutor: Detaşamentele de Pompieri Piteşti, Bradu, Garda de Intervenţie Topoloveni.

„Sursa fumului ar fi un aparat de aer condiționat. Incendiul nu s-a manifestat cu flacără. Este posibil să se fi topit elemente combustibile de la nivelul acestuia. Până la sosirea pompierilor, medicul de gardă a evacuat de la etajul 1 aproximativ 32 de pacienți. Nu sunt victime. Era risc de intoxicație dacă incendiul se propaga și, în funcție de evoluția acestuia, posibil să fi fost ceva grav, dar forțele de intervenție s-au deplasat repede la incendiu și nu sunt probleme”, a declarat purtătorul de cuvânt ISU Argeș, Ionuț Tunaru.

ISU Argeș[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: Incendiu puternic lângă Ploiești

Cel care a evacuat pacienții era medicul de gardă

Fumegaţie la nivelul etajului 1 al Spitalului de boli cronice Călineşti – medicul de gardă a evacuat 32 de pacienţi. Nu sunt probleme. Sursa fumului ar fi un aparat de aer condiţionat”, precizează ISU Argeş.

Reprezentanţii ISU arată că sistemele de detecţie au sesizat produse ale arderii în aerul dintr-un salon al spitalului şi astfel s-a declanşat alarma de incendiu.

”Ar fi vorba de praf în contact cu rezistenţele încălzite ale aparatului respectiv”, mai spune sursa citată.

 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si