Alexandru Rafila, informații de ultima oră despre vaccinul anti-coronavirus. „Problema legată de un vaccin...”

Medicul Alexandru Rafila a declarat marți seară că vaccinul anti-coronavirus dezvoltat de Rusia împotriva noului coronavirus ar putea fi bun, precizând că studiul pe oameni poate dura câteva luni până la câțiva ani.

Author: Alex Dumitrescu marți 18 august 2020 , 20:28

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Problema legată de un vaccin  are două compenente: siguranţa şi eficacitatea. Sperăm să obţină un răspuns bun, de durată. Un vaccin trebuie să treacă prin mai multe studii clinice, cele de fază trei sunt cele mai importante.

Rezerva legată de vaccinul din Rusia este datorată faptului că această fază trei nu a fost făcută. Reticienţa este datorată faptului că nu s-au încheiat toate fazele pentru un vaccin ca să poată fi autorizat", a precizat Alexandru Rafila  la România TV.

„Un studiu de fază trei durează câteva luni, în mod normal ar dura câţiva ani. Aceste câteva luni nu au fost alocate vaccinului din Rusia, nu spun că nu este bun, poate fi chiar foarte bun", a precizat Alexandru Rafila.

Rusia a început producția vaccinului anti-coronavirus

Ministerul Sănătăţii din Rusia a anunţat că a început producţia noului vaccin pentru Covid-19. Într-un comunicat de presă, ministerul a declarat că vaccinul va fi gata la sfârşitul lunii, relatează BBC.

Vaccinul a fost numit Sputnik V în onoarea primului satelit din lume. Sputnik este cuvântul rusesc pentru satelit.

Vladimir Putin vrea să testeze vaccinul anti-covid chiar pe fiica sa are foarte mare încredere în eficacitatea vaccinului anti-covid produs în Rusia încât a declarat că una dintre fiicele sale s-a înscris deja pentru a-l testa.

Vladimir Putin are două fiice din prima căsătorie, cu Liudmila Șkrebneva: Maria și Ekaterina. Momentan nu se știe care fiică va face vaccinul mult așteptat.

Presa din Rusia crede că cea care a primit doza de vaccin anti-covid ar fi Maria, care este de profesie medic. Vladimir Putin a spus că fiica lui, care are 35 de ani, “a avut febră 38; a doua zi a scăzut la 37 și, apoi, totul a decurs normal”.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si