Specialiștii au identificat o listă cu șase produse pe care le poți găti fără a le spăla înainte. Aceste alimente se recomandă a fi consumate fără a fi spălate, pentru a evita apariția unor riscuri, potrivit informațiilor transmise de csid.ro și businessinsider.com.

Șase alimente care se recomandă a nu fi spălate înainte de a le găti

Orezul: Orezul

se pare că poate fi gătit fără a se spăla înainte. Deși majoritatea oamenilor consideră necesară spălarea produsului, uneori de mai multe ori, potrivit businessinsider.com, orezul poate fi gătit direct. Se pare că spălarea orezului înainte de a-l găti elimină o parte din amidonul natural, lucru care reduce semnificativ lipiciitatea orezului fiert.

Conform aceleiași surse, a spăla sau nu orezul depinde de mai mulți factori, cum ar fi propria dorință, tipul orezului sau recomandarea primită. Împătimiții orezului vor recomanda, de exemplu, gătirea fără a spăla produsul. Orezul cu bob scurt, folosit pentru a prepara risotto, trebuie gătiti fără clătire, pentru a nu influența, într-un mod negativ, cremitatea preparatului finit. 

Citește și: Ceaiul care topește grăsimea și te scapă de răceală. Maica Ecaterina spune cum se prepară: "Antibiotic natural"

carne

Tipuri de carne

[Sursa foto: istockphotos]

Citeste si: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Patrick, atac dur la adresa lui Giuly: "Aruncă bomba și după fuge, normal că iau foc". Robert nu a mai suportat și a intervenit- wowbiz.ro

Carnea de pui:   Înainte de a fi gătită, carnea de pui trebuie fiartă, nu doar spălată. Se pare că doar spălarea produsului ajută la răspândirea bacteriilor care se pot găsi pe produs. Specialiștii recomandă fierberea cărnii de pui, înainte ca produsul să fie gătit, potrivit csid.ro.

Carnea de porc: Precum în cazul cărnii de pui, carnea de porc trebuie, de asemenea, fiartă în apă, nu doar spălată.

În cazul acestui tip de carne, se recomandă aruncarea apei în care produsul a fost fiert, conform aceleiași surse. 

Ouă: Recomandarea vine în cazul ouălelor din magazine. Se pare că ouăle care sunt cumpărate din magazine/supermarket-uri au o substanță care le protejează. Prin spălare, substanța ar putea fi îndepărată, iar produsul s-ar putea contamina cu diverse bacterii.

Citește și: Stormy Daniels a povestit sub jurământ detalii picante din aventura "neplăcută și neașteptată" cu Donald Trump

ciuperci

Ciuperci

[Sursa foto: istockphotos]

Citeste si: Culiță Sterp a apelat de urgență la mama Geta! Cu ce bunătăți s-a dus femeia la fiul său: „Mamă, adu-mi ceva de mâncare că nu mai pot de foame și n-am timp să mă mai duc să mănânc.”- kfetele.ro

Citeste si: "Asta este o chestie a unui om care gândește atât de pervers". Tavi Colen, motivul pentru care nu l-a dat în judecată pe Alin Oprea- radioimpuls.ro

Paste:   Experții bucătari se pare că condamnă clătirea pastelor înainte de gătire. Spălarea pastelor afectează conținutul de amidon, lucru care nu este recomandat. Potrivit csid.ro, se recomandă clătirea pastelor doar în cazul gătirii unor preparate reci precum o salată.

Ciuperci: Spălarea ciupercilor distruge textura și aroma produsului. Se pare că specialiștii nu recomandă clătirea ciupercilor înainte de gătire.

Acest aliment are nevoie doar de o curățare corespunzătoare de pământ și coajă.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si