VIDEO | Un bucătar oltean, stabilit în Austria, s-a gândit să promoveze țara noastră prin preparate culinare, gătite în natură, pe meleagurile natale

Tânărul originar din Gorj se întoarce periodic în satul lui Brâncuși, special ca să gătească mâncăruri tradiționale în cele mai frumoase zone ale județului.

Author: M.A. joi 23 septembrie 2021 , 16:08

Un bucătar oltean, stabilit în Austria, s-a gândit să promoveze țara noastră prin preparate culinare, gătite în natură, pe meleagurile natale

Un bucătar oltean, stabilit în Austria, s-a gândit să promoveze țara noastră prin preparate culinare, gătite în natură, pe meleagurile natale

[Sursa foto: Captură YouTube]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Întregul proces este filmat și postat pe canalul lui de Youtube, prin care își propune să aducă străini în satele cu potențial turistic din România.

El este Fabian, un gorjean în vârstă de 38 de ani, pasionat de bucătărie. S-a născut într-un sat din Peștișani, dar a plecat în Austria, ca să lucreze ca bucătar pentru suferinzii unui centru de recuperare.

Din dor de țară a pornit un proiect de promovare a bucătăriei și a turismului românesc, așa că periodic se întoarce acasă și gătește în natură.

Citeste si: Alina Laufer gătește și uimește cu „Rețeta în 5 minute”!

Rețetele sale reinterpretate au o poveste aparte și se leagă de satele cu potențial turistic din România

Tânărul a gătit pe Transalpina, cea mai mare șosea din țară.

A făcut papanași în zăvoiul de la Hobița, unde se juca Brâncuşi în anii copilăriei. Și a încântat privirile urmăritorilor cu friptură rumenă în Valea Nucului.

„Plecăm cu toate alea după noi, tigăi, castroane, ce-ai nevoie... să gătești în natură este mult mai greu decât să gătești acasă. (...) Pentru că trebuie să-ți iei toate ingredientele după tine, pentru că dacă uiți ceva, se duce naiba și rețeta.”, a spus bucătarul Alin Fabian pentru Știrile Kanal D.

Citeste si: Teo Trandafir: “Se întâmplă lucruri pe care eu nu le-aș rata …”- kanald.ro

Citeste si: Armin Nicoară și-a confruntat tatăl în direct, după ani de tăcere: „De multe ori i-am spus că nu e copilul meu”- wowbiz.ro

Citeste si: Reteta compot de struguri

Toate filmările sale au devenit apreciate și în străinătate, iar bucătarul și-a convins colegii din Austria să viziteze zonele montane din județul lui Brâncuși.

”Care sunt abonați la canalul meu, că am abonați din Austria, din Germania, întreabă. Am colegi de serviciu care îmi spun...băă, eu la anul aș merge acolo, aș cumpăra un teren, aș face o cabană(...) Le place autenticul.”, a mai completat bucătarul.

Citeste si: Iată modul corect de a vă folosi robotul de bucătărie

În următorii ani, Fabian plănuiește să se întoarcă definitiv în țară, să acceseze fonduri europene și să-și deschidă o afacere prin care să îmbine domeniul culinar cu cel turistic.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si