Coșmarul Alinei, la nouă ani după ce a fost mușcată de o căpușă: „Are dureri pe care nici morfina nu le mai poate atenua”

Alina Frâncu se luptă cu boala Lyme de mai bine de nouă ani. Ea a fost mușcată de o căpușă și de atunci nu mai scapă de durere.

Author: Georgiana Balaban miercuri 21 iulie 2021 , 08:13

alina frâncu boala lyme de nouă ani
Alina Frâncu se luptă cu o boală de nouă ani.[Sursa foto: Captură YouTube]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Alina Frâncu, în vârstă de 37 de ani, duce o luptă crâncenă cu boala Lyme. Ultimii nouă ani din viață și i-a petrecut zăcând la pat, cu dureri groaznice, fie în spitale și clinici, încercând tratament după tratament.

Citeste si: VIDEO-Bucureștenii, mușcați de căpușe. Autoritățile anunță dezinsecție

Chinurile ei sunt provocate de boala Lyme  sau „Boala cu 1000 de fețe”. Tânăra a primit acest diagnostic după ce a fost mușcată de o căpușă. Această boală i-a distrus articulațiile, mușchii și nervii. Zilnic, Alina are dureri cumplite pe care nici morfina cu care stă zi și noapte nu le mai poate atenua. Mușchii gâtului sunt paralizați în proporție de 70%, încât se simte strangulată.

Limba fetei este pe jumătate paralizată. Alina trăiește cu teama că în curând își poate pierde cu totul capacitatea de a înghiți și de a vorbi.

În prezent, face aceste lucruri cu dificultate.

Citeste si: VIDEO -Șobolani, căpușe și țânțari amenință Capitala. Nicio deratizare

Din cauza deteriorii sistemului nervos, Alina simte arsuri în cap și dureri ca de cuțit în spate, până la ceafă.

„Zilnic, Alina are dureri cumplite pe care nici morfina cu care stă zi şi noapte nu le mai poate atenua. Muşchii gâtului sunt paralizaţi în proporţie de 70%, încât se simte strangulată. Limba este pe jumătate paralizată. Alinei îi este teamă că în curând îşi va pierde cu totul capacitatea de a înghiţi şi de a vorbi, pe care acum le face cu mare greutate. Din cauza deteriorii sistemului nervos, Alina simte arsuri în cap şi dureri ca de cuţit în spate, până la ceafă”, au zis apropiații.

Boala Lyme are simptome precum: umflarea, amețeala, pierderile de memorie, oboseală cronică, sensibilitate la lumină. „După ce reuşeşte să adoarmă cu somnifere, îi paralizează mâna dreaptă şi picioarele", precizează Asociaţia „Salvează o inimă".

Alina se luptă de nouă ani cu o boală extrem de rea

Alina nu s-a lăsat bătută o clipă. Ea a investit toate resursele sale financiare în tratamente. În prezent nu se mai poate susține și nu știe nici de unde să obțină acest sprijin de care are atâta nevoie.

alina frâncu boala lyme de nouă ani
Imagini căpușă - boala Lyme.[Sursa foto: PixaBay]

„Şi-a vândut tot ce a avut – afacere, apartament, maşină – pentru a acoperi costurile nenumăratelor investigaţii şi tratamente pe care le-a încercat pe parcursul a 9 ani de chin. Pe lângă spitalele din ţară, a fost şi în clinici private din Italia, Turcia şi Germania, dar fără folos.

Citeste si: Ce trebuie să faci imediat dacă ai fost mușcat de o căpușă

Acum, Alina locuieşte singură într-o casă deteriorată, rămasă de la bunici. Din cauza lipsurilor financiare, nu reuşeşte să menţină o dietă alimentară corespunzătoare. Durerii fizice i se adaugă suferinţa că este lăsată singură de familie şi că este lipsită de sprijin", mai precizează Asociaţia „Salvează o inimă".

Citeste si: Pericolul sezonului de vară! Medicul Virgil Musta ne dă sfaturi utile: cum trebuie să acționăm când vine vorba de căpușe?


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si