Tânăra s-a omorât din cauza durerilor cumplite pe care le avea în urma infectării cu boala Lyme. Părinţii nu se pot opri din plâns şi se tem că suferinţa nu va dispărea niciodată, aşa cum nici Amelie nu credea că va reuşi să învingă boala care a împins-o spre gestul extrem. Experții au anunțat că acest tip de boală poate fi foarte dificil și debilitant diagnosticul este pus târziu.

Citește si: După ce au făcut o dezinsecție în casă, o familie din Timișoara a ajuns la spital

Amelie Champagne a stat ani de zile cu această boală încercând să afle ce se petrece cu ea. Abia după ce a primit diagnosticul pentru boala Lyme a aflat de ce se simte rău.

„De-a lungul timpului și în ciuda tratamentelor, boala a evoluat mult dincolo de numeroasele simptome fizice și acum îi afectase grav creierul”, a scris Alain Champagne, director din Montreal, Quebec, pe LinkedIn. „Lyme a răpit-o practic… A fost atât de curajoasă în timpul acestei bătălii… dar a decis să se elibereze de durerea insuportabilă. Suntem încrezători că este acum liniştită.”, a anunțat familia.

Înainte de sinucidere, cei dragi lui Amelie au fost martori la decăderea sănătății acesteia. I-au fost alături în momentele în care viaţa devenise mult prea crudă şi la încercările de a face faţă simptomelor evoluate ale bolii Lyme, potrivit Today.

Citește si: Ce faci când ești muscat de o căpușa? Sfaturi practice pentru cei care nu pot ajunge la medic, de urgenta

Citeste si: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Citeste si: Unde au fugit azi noapte Irinel Columbeanu și Irinuca, direct de la aeroport. Avem imagini în exclusivitate- wowbiz.ro

„În ciuda luptelor din ultimii câțiva ani, ea a perseverat la universitate, a continuat să lucreze la un centru de ajutor pentru copii cu handicap, a început să facă voluntariat într-un centru pentru persoane fără adăpost de lângă casa noastră”, a menționat tatăl ei. „Reziliența și optimismul continuu pe care le-a manifestat în timp ce se confrunta cu simptomele din ce în ce mai mari au făcut-o să fie principala mea sursă de inspirație”.

Boala Lyme este extrem de periculoasă

Boala Lyme afectează mai mult de 14% din populația lumii. Conform specialiștilor, se transmite prin mușcătura de căpușe infectate. În SUA, aproximativ 30.000 de cazuri sunt raportate la Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor în fiecare an.

Citește si: Care sunt afecțiunile de care poți suferi atunci când îți amorțesc mâinile

Oamenii trebuie să știe că boala poate provoca o erupție cutanată caracteristică, dar unii pacienți pot avea simptome mai ambigue care ar putea fi omise de un medic, ajungând astfel la infecții dificil de diagnosticat şi la amânarea tratamentului cu antibiotice în timp util.

Dacă această boală nu este tratată, infecția se răspândește la articulații, inimă și sistemul nervos, producând o gamă largă de simptome, a remarcat CDC.

Acestea pot include probleme grave, cum ar fi dureri de cap severe, rigiditate a gâtului, artrită cu dureri și umflături severe ale articulațiilor, amețeli, dificultăți de respirație, dureri nervoase și inflamații ale creierului și măduvei spinării. Pacienții cu boala Lyme au un risc crescut de tulburări mentale, tulburări afective, tentative de sinucidere, potrivit unui studiu publicat anul trecut în The American Journal of Psychiatry.

Stările depresive în rândul pacienților cu boala Lyme sunt „destul de frecvente”, variind în studii de la 26% la 66%, au raportat cercetătorii.

Citeste si: Gagea și Alexandra, din nou împreună? Cum a fost sărutul din Camera roșie: „Am avut o noapte turbată. Vreau să zic că m-am odihnit foarte bine.”- kfetele.ro

Citeste si: Momente memorabile pe Arena Națională. Membrii trupei Coldplay, gest inedit pentru Babasha, în a doua seară de concert- VIDEO- radioimpuls.ro

Citește si: Cum se scot căpușele din piele. Cea mai mare greșeală pe care o fac oamenii după ce sunt mușcați de o căpușă

„Cu toate acestea nu s-a demonstrat că boala Lyme cauzează în mod direct schimbări neurologice asociate cu probleme de sănătate mintală sau boli mintale. Totuși efectele sale asupra întregului organism pot fi dificil de tratat de către pacienți”, a spus dr. Andrew Nowalk, director clinic al bolilor infecțioase la UPMC.

„Oamenii care primesc un diagnostic întârziat – din cauza naturii vagi a unora dintre simptome uneori – pot suferi foarte mult de o mulțime de simptome cronice pentru care nici măcar antibioticele nu par să le facă prea mult bine pacienților, la nivel individual”, a declarat Nowalk, care nu s-a ocupat de cazul tinerei Amelie Champagne, dar care cercetează boala Lyme. „Deci poate fi o boală foarte încercată și uneori debilitantă dacă diagnosticul este pus târziu.”

Familia lui Amelie este distrusă de durere. „Fiecare respirație și fiecare moment fără ea este pur şi simplu dureros”. Pierderea fiicei lor a lăsat un gol imens peste care nu vor putea trecere. „Te vom iubi mereu”, a  scris tatăl său într-o postare emoționantă.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si