Andrei Baciu spune ce îi asteaptă pe români în luna ce urmează: „Prognoza de 1.500 de cazuri pentru mijlocul lunii septembrie se menţine”

Andrei Baciu a anunțat că numărul cazurilor Sars-Cov-2 este în creștere în România. Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii a declarat că țara a înregistrat pentru a doua zi peste 500 de noi cazuri de îmbolnăvire.

Author: Georgiana Balaban joi 19 august 2021 , 07:54

andrei baciu despre coronavirus în luna septembrie
Andrei Baciu - declarații.[Sursa foto: Facebook]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Andrei Baciu afirmă că se constată o creştere continuă a numărului de infecţii cu SARS-CoV-2. „ Ne aşteptăm undeva la sfârşitul lunii august, începutul lunii septembrie la 1.000 de cazuri şi prognoza de 1.500

de cazuri pentru mijlocul lunii septembrie se menţine în acest moment”, declară Andrei Baciu.

Citeste si: Andrei Baciu: ”Valul 4 al pandemiei de coronavirus poate să vină spre sfârșitul lunii septembrie”

Baciu a adăugat: „Cresc cazurile şi cresc mai repede decât au crescut în celelalte valuri. Acum situaţiile sunt diferite, primul val faţă de ceea ce se întâmplă acum, însă pe proiecţiile şi pe schemele pe care le aveam desenate şi analizate de către experţi suntem pe ceea ce au prognozat a fi scenariul 4, scenariul care descrie o tulpină, un virus cu astfel de rată de contagiozitate specifică acestei tulpini Delta care este mult mai contagioasă decât tulpina iniţială.

Vedem deja, de la o săptămână la alta, schimbăm cifra din faţa mediei de cazuri noi din fiecare zi.(...) Suntem deja în a doua zi cu peste 500 de cazuri. Din nefericire, acesta este trendul şi aceasta este prognoza epidemiologică pentru perioada următoare. Ne aşteptăm undeva la sfârşitul lunii august, începutul lunii septembrie la 1.000 de cazuri şi prognoza de 1.500 de cazuri pentru mijlocul lunii septembrie se menţine în acest moment”.

Citeste si: Andrei Baciu a vorbit despre a treia doză de vaccin Sars-Cov-2: „Va fi nevoie să avem dovezi ştiinţifice robuste în spate”

Crește numărul cazurilor Sars-Cov-2

Andrei Baciu a anunțat că mare parte din pacienții COVID-19 de acum nu sunt vaccinați. El a atras atenţia asupra faptului că cei nevaccinaţi nu trebuie să amâne inocularea serului. „Dacă vrem să fim protejaţi în septembrie trebuie să ne vaccinăm acum”, a spus el.

Citeste si: Legătura neștiută dintre Alex Pițurcă și avocata sa. Cine este, de fapt, Silvia Uscov, cea care îl reprezintă în dosarul în care este cercetat- kanald.ro

Citeste si: „Nașa mi-a dat un mesaj” Armin Nicoară, la cuțite cu Georgiana Lobonț după zvonurile divorțului! Care este adevărul despre căsnicia artistei- wowbiz.ro

Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii a vorbit și despre personalul medical nevaccinat care ar trebui să se testeze pe cheltuiala proprie. Andrei Baciu a declarat că „lucrurile sunt în analiză”.

Citeste si: Ludovic Orban anunță că alocaţiile pentru copii vor creşte de la 1 ianuarie 2022 cu 20%

andrei baciu despre coronavirus în luna septembrie
Secretarul de stat - Andrei Baciu.[Sursa foto: Facebook]

„Nu s-a renunţat, există o analiză. Nu se mai dă ordonanţă, dar există mai multe variante prin care se poate aplica un astfel de principiu. Este o chestiune mai amplă şi atunci trebuie văzută cea mai potrivită manieră de a adopta o astfel de atitudine. Dar principiul de bază este acela al protecţiei pacienţilor care ajung în spital”, a explicat Baciu în acest context.nr cuvinte: 546

Citeste si: „Când îmi dădea o palmă, vedeam stele verzi și îmi țiuia timpanul.” Oana Roman, despre întâmplările chinuitoare din copilărie- kfetele.ro

Citeste si: Dimineața Nebună: Un bărbat a sunat panicat la 112 să reclame că o femeie străină e în patul lui. Ce au descoperit polițiștii la fața locului este de-a dreptul bizar- AUDIO- radioimpuls.ro

Baciu a afirmat că se înregistrează o uşoară creştere a interesului pentru vaccinare, fapt constatat de către operatorii din call center care primesc mai multe apeluri din partea celor care doresc să primească date despre vaccin.

Citeste si: Ce spune Andrei Baciu, secretar de stat in Ministerul Sanatatii, despre administrarea celei de-a treia doze de vaccin anti-COVID-19 in Romania?


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si