Ludovic Orban anunță că alocaţiile pentru copii vor creşte de la 1 ianuarie 2022 cu 20%

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban a declarat că alocaţiile pentru copii se măresc de la 1 ianuarie 2022 cu 20%, inclusiv indexarea curentă cu rata inflaţiei, fiind prevăzută în lege.

Author: Alina Raducu marți 15 iunie 2021 , 19:45

Ludovic Orban anunță că alocaţiile pentru copii vor creşte de la 1 ianuarie 2022 cu 20%
Ludovic Orban anunță că alocaţiile pentru copii vor creşte de la 1 ianuarie 2022 cu 20%[Sursa foto: Facebook Ludovic Orban]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

„Alocaţiile vor creşte de la 1 ianuarie 2022. Aceasta este decizia coaliţiei, indiferent de ce amendament a fost aprobat astăzi.

De la 1 ianuarie 2022, alocaţiile vor creşte cu 20%, plus indexarea curentă cu inflaţia, conform legii. Se va găsi soluţia legislativă astfel încât de la 1 ianuarie 2022 să crească alocaţiile cu 20%. Indexarea este prevăzută în lege, se indexează cu rata inflaţiei, este un proiect de lege înaintat de colegii mei din PNL. Noi am luat decizia în cadrul coaliţiei ca să crească alocaţiile de la 1 ianuarie 2022 cu 20%, cincimea respectiv”, a precizat Ludovic Orban, marţi, în Parlament.

Ludovic Orban: „Alocaţiile vor creşte de la 1 ianuarie 2022. Aceasta este decizia coaliţiei..”

Ludovic Orban a mai menționat faptul că liderii coaliţiei sunt pregătiți în cazul în care PSD va ataca la Curtea Constituţională proiectul de lege privind creșterea alocaţiilor

de la 1 ianuarie 2022.

„V-am prezentat decizia coaliţiei: să se adopte amendamentul de la Senat, să fie pregătit Guvernul să emită OUG dacă este atacată legea la CCR şi, de asemenea, s-a hotărât în cadrul coaliţiei că alocaţiile vor creşte de la 1 ianuarie 2022”, a afirmat Orban.

Citeste si: Andrei Baciu anunță că au fost suspendate mai multe doze de vaccin care urmau să ajungă în România

Totodată, Camera Deputaţilor va avea plen, miercuri, pe ordinea de zi fiind înscris şi proiectul de lege de aprobare a ordonanţei de urgenţă 123/2020 care vizează mărirea alocaţiilor pentru copii.

Astfel că, votul forului legislativ va fi decizional. De asemenea, comisia pentru muncă a Camerei Deputaților a aprobat, marţi, un raport pe iniţiativa legislativă. Prin urmare, alocaţiile vor fi majorate de la 1 ianuarie 2022 cu rata inflaţiei. Votul final privind majorarea alocaţiilor de la 1 ianuarie 2022 va începe miercuri, la ora 12:00.

Citeste si: Medicul Gheorghiţă: „Foarte probabil că varianta Delta a tulpinii virale Sars-COV-2 are toate caracteristicile să devină dominantă” (VIDEO)


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si