Angela Merkel va fi înlocuită! Cine va fi noul Cancelar al Germaniei

Principalul partid de guvernământ din Germania, CDU, va trece prin alegeri interne, sâmbătă, pentru a-și alege un nou lider, succesorul Angelei Merkel. Astfel câștigătorul alegerilor de sâmbătă ar putea fi viitorul Cancelar al Germaniei. Aceste alegeri interne sunt extrem de importante, atât pentru Germania, cât și pentru Europa, având în vedere că ele ar putea decide cine se va fi cârma celei mai mari economii a Europei în următorii patru ani.

Author: Alina Raducu vineri 15 ianuarie 2021 , 13:10

Angela Merkel va fi înlocuită! Cine va fi noul Cancelar al Germaniei
Angela Merkel va fi înlocuită! Cine va fi noul Cancelar al Germaniei
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Cu doar 9 luni rămase până la alegerile generale din Germania, niciunul dintre candidați nu pare că a obținut statutul de favorit în cursa pentru a conduce partidul care domină scena politică a Germaniei de 70

de ani.

Câte persoane candidează pentru funcția de Cancelar al Germaniei?

Trei persoane candidează la funcția de cancelar, dar până acum niciunul dintre ei nu a reușit să-ți impună autoritatea, având în vedere și contextul pandemiei de coronavirus la nivel mondial.

Alegerile de sâmbătă ar putea duce la o îndepărtare de consensul politic actual, având în vedere moderația pentru care Merkel a fost cunoscută pe scena internațională în cei 15 ani în care a condus Germania.

În timpul alegerilor interne pentru conducerea partidului din 2018, Angela Merkel a reușit să își impună favorita, Annegret Kramp-Karrenbauer drept succesoare, dar aceasta nu a reușit să își impună autoritatea ca șefă de partid.

Citeste si: Angela Merkel consideră ”problematică” închiderea contului de Twitter al lui Trump

Cine sunt candidații pentru funcția de Cancelar al Germaniei?

Unul dintre candidați este Armin Laschet, premierul celui mai populat land al Germaniei și un aliat al Angelei Merkel. Laschet este considerat cel mai aproape ideologic de Angela Merkel și este și preferatul de actualului cancelar.

Angela Merkel va fi înlocuită! Cine va fi noul Cancelar al Germaniei
Angela Merkel va fi înlocuită! Cine va fi noul Cancelar al Germaniei. Armin Laschet, premierul landului landului Renania de Nord-Westfalia, primul candidat CDU

Friedrich Merz, un ultra-conservator care a indicat că își dorește o distanțare de moștenirea politică a actualului cancelar. Merz este un vechi rival al lui Merkel și susține un conservatorism mai dur pentru a putea recâștiga segmentul electoral pierdut la alegerile trecute în favoare extremiștilor de la AfD, care au migrat dinspre CDU în urma politicilor moderate și centriste ale Angelei Merkel. Merz a candidat pentru conducerea partidului și în 2018, însă atunci a pierdut în fața Annegretei Kramp-Karrenbauer, succesoarea preferată de Merkel.

Angela Merkel va fi înlocuită! Cine va fi noul Cancelar al Germaniei
Angela Merkel va fi înlocuită! Cine va fi noul Cancelar al Germaniei. Friedrich Merz, al doilea candidat CDU

Un alt candidat pentru funcția de cancelar al Germaniei este Norbert Roettgen, fost ministru într-unul din guvernele lui Merkel dar considerat un outsider, după ce a căzut în dizgrația cancelarului. La fel ca Laschet, Roettgen este un centrist și susținător al valorilor tradiționale ale societății germane susținerea Uniunii Europene, parteneriatul franco-german și parteneriatul cu Statele Unite.

Citeste si: Germania- decizie neașteptată în plină pandemie de Coronavirus. Ce au decis oficialii

Angela Merkel va fi înlocuită! Cine va fi noul Cancelar al Germaniei
Angela Merkel va fi înlocuită! Cine va fi noul Cancelar al Germaniei. Norbert Roettgen, al treilea candidat CDU

Rezultatele ultimelor alegeri generale și locale nu au fost motiv de bucurie pentru politicienii CDU. Partidul a înregistrat înfrângeri în mai mult circumscripții în favoarea extremiștilor de la AfD, iar în 2017, formarea guvernului a reprezentat un lung și dificil proces de negociere cu social-democrații de la SPD.

În urma alegerilor locale din mai multe landuri, când CDU a pierdut din nou inițiativa politică și electorală în fața AfD în mai multe circumscripții, în Turingia, unii membri ai partidului au cerut o alianță cu AfD, în ciuda faptului că linia oficială a conducerii partidului era de a nu negocia și colabora cu extremiștii.

Citeste si: Germania prelungește și înăsprește carantina. Ce măsuri dure a anunțat Angela Merkel


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si