Anularea amenzilor din starea de urgență, votată în Senat

Anularea majorității amenzilor din starea de urgență și returnarea și returnarea banilor au fost votate, marți, în plenul Senatului.

Author: I.C. marți 16 iunie 2020 , 17:27

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Propunerea a fost votată de 90 de senatori, un singur vot „împotrivă” și 39 de abțineri.

Potrivit proiectului, „procesele-verbale de contravenţie emise în temeiul articolului 28 din OUG 1/1999 privind regimul stării de asediu şi regimul stării de urgenţă se declară nule”.

Citeste si: Orban: CNSU a decis prelungirea stării de alertă pe tot teritoriul ţării pentru 30 de zile

Citeste si: Un elev de 16 ani a fost înjunghiat de 5 ori în fața liceului. Ce s-a întâmplat cu agresorul- kanald.ro

Citeste si: Culiță Sterp aruncă bomba: „Băiatul meu din prima căsătorie!”. Și-a luat prin surprindere toți fanii cu declarația asta- wowbiz.ro

„Amenzile aplicate în temeiul proceselor-verbale şi care au fost achitate, în tot sau în parte, de către debitori se restituie acestora la cerere. Pentru amenzile care nu au fost achitate, în tot sau în parte,(...) organele fiscale nu vor da în debit sumele datorate în vederea executării silite. Persoanele sancţionate contravenţional şi care nu au achitat cuantumul amenzii până la data în vigoare a prezentei legi nu achită amenzile aplicate”, mai prevede proiectul.

Nu vor fi anulate amezile privind încălcarea măsurilor de izolare la domiciliu și carantină, precum și cele pentru tulburarea ordinii și liniștii publice.

Citeste si: Se reiau slujbele religioase în interiorul bisericilor. Ce reguli vor respecta credincioșii

În expunerea de motive, inițiatorii spun că propunerea legislativă a venit pentru a nu exista blocașe în sistemul de justiție și pentru a limita răspândirea virusului.

„Am decis să înaintam prezenta propunere legislativă care să anuleze în mod automat aceste amenzi fără a mai fi nevoie de a merge în instanţă cu excepţia sancţiunilor contravenţionale aplicate pentru încălcarea măsurii de izolare la domiciliu şi carantină, dar şi pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice”, se arată în expunerea de motive, potrivit Agrepres.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si