O nouă alertă de măști neconforme în România

ANPC a transmis că încă un anunț dat de România, în ceea ce privește alertele de măști neconforme de pe piață, a fost validat de Sistemul de alertă rapidă al Uniunii Europene – RAPEX. În urma verificărilor, 10.000 de măști au fost oprite de la comercializare.

Author: Alina Raducu vineri 18 decembrie 2020 , 14:22

O nouă alertă de măști neconforme în România
O nouă alertă de măști neconforme în România
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Conform Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, au fost făcuteîn permanență verificări pe piață și aproximativ 10.000

de măști din această categorie au fost oprite de la comercializare.

Măștile neconforme provin din China și poartă marcajul CE, dar nu sunt certificate ca echipament de protecție de către un organism relevant

„În consecință, este posibil ca produsul să nu îndeplinească cerințele de sănătate și siguranță și, prin urmare, să nu fie protejat în mod corespunzător dacă nu este combinat cu măsuri suplimentare./Produsul nu respectă Regulamentul privind echipamentele individuale de protecție și standardul european relevant EN 149”, se arată în alertă.

„Îi asigurăm încă o dată pe consumatori că sănătatea și drepturile lor sunt protejate de instituția noastră permanent. Direcția de Control și Supraveghere Piață a ANPC realizează acest lucru direct, în mod deosebit în condițiile acestui an marcat profund de criza sanitară globală.

Iar faptul că nu mai puțin de 18 alerte de măști neconforme de pe Sistemul RAPEX al Uniunii Europene vin din partea României, până în acest moment, certifică acest lucru. Nu ne oprim niciun moment, prioritatea noastră fiind, ca întotdeauna, consumatorul și dreptul său de a fi tratat corect de operatorii economici” a afirmat Eduardt Cozminschi, președintele ANPC, conform Mediafax.

Citeste si: „Distrugea tot când îi venea sevrajul”. O femeie din Maramureș și-a ucis mama, la scurt timp după ce fusese externată de la psihiatrie- kanald.ro

Citeste si: „Am trăit degeaba” Gina Matache, mesaj tranșant. Nu a mai putut suporta- wowbiz.ro

ANPC îi avertizează pe operatorii economici ca, înainte de a introduce la comercializare astfel de produse, să consulte site-urile ANPC și pe cel al Comisiei Europene pentru a se asigura că acestea nu figurează la capitolul „produse interzise comercializării”.

Citeste si: Klaus Iohannis și premierul Nicolae Ciucă prezenți la centrul de stocare a vaccinurilor anti-COVID-19


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si