Epidemiologul Octavian Jurma a făcut o analiză sumbră a campaniei de vaccinare din România: "Ținta de 10 milioane de români vaccinați cu minim o doză s-a mutat în iulie 2023. Asta vine cam după valul 7", iar sintagma "Omicron e doar o gripă"  e "tot ce mai lipsea coșciugului campaniei de vaccinare".

"Tot ce mai lipsea la coșciugul campaniei de vaccinare din România era cuiul , care mai nou a fost luat în brațe și de autorități", declară epidemiologul Octavian Jurma.

Acesta atrage atenția că în acest mod, "ținta de 10 milioane de români vaccinați cu minim o doză s-a mutat în iulie 2023", iar acest lucru se va întâmpla "cam după valul 7, dacă o să mai țină careva socoteala".

Epidemiologul spune că boosterul și vaccinarea au îmblânzit Omicron în țările vaccinate, la fel cum au îmblânzit și Delta "și vor îmblânzi orice altă variantă sau virus pentru care avem vaccin".

Citeste si: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Citeste si: Cosmin, descalificat din „Casa iubirii”. Ștefania nu l-a lăsat să o atingă- wowbiz.ro

"În medie, Marea Britanie a depășit deja vârful la aproximativ 6 săptămâni de la debutul valului Omicron. Mai precis, a depășit vârful cazurilor și internărilor în rândul adulților.

Numărul de cazuri și internări în rândul copiilor continuă să crească alarmant", afirmă Jurma.

Specialistul adaugă, din păcate, se adeveresc două avertismente din decembrie: "1) Omicorn este un cal troian care ne amăgește că e un dar de la natură, un , ca să îl invităm în casele noastre Evident virusul Omicron nu are cum să fie vaccin pentru că nu previne nimic, este exact ceea ce încercăm să prevenim prin vaccinare, infectare.

Să îl numim vaccin este o insultă la adresa a peste 200 de ani de efort de vaccinare medicală împotriva virușilor. Așa încât încetați să mai numiți infectarea vaccinare și vaccinarea infectare. Infectarea e infectare și vaccinarea e anti-infectare. 2) Omicorn odată ajuns în casele noastre spitalizează adulții de 2 ori mai încet decât Delta, dar spitalizează copiii de 2 ori mai repede decât Delta. Altfel spus, Omicron a devenit populist și cruță adulții în schimbul copiilor. Iar noi îl aplaudăm și îl îmbrățișăm. Dezgustător!", mărturisește Jurma.

Citeste si: Anunțul Ministerului Educației: Noile teste de salivă vor fi distribuite, marți, școlilor. Sunt ambalate în kituri individuale

Omicron, valul care nu cruță copii

Epidemiologul atrage atenția că cei mici sunt complet „dependenți” de decizia adulților.

"La acest stadiu mă interesează oricum mult mai puțin evoluția în rândul adulților, pentru că orice persoană adultă care a luat decizia să nu se vaccineze și-a asumat explicit consecințele pe termen scurt și lung ale infectării. Copiii însă sunt complet dependenți de adulți pentru siguranța și bunăstarea lor fizică și emoțională. Faptul că transferăm asupra copiilor nota de plată a lașității, neputinței și iresponsabilitității noastre este revoltător. Însă faptul că transferăm asupra copiilor altora prețul pentru confortul și agenda noastră personală este incalificabil. Adulții care și-au asumat explicit consecințele pe termen scurt și lung ale infectării, pot și trebuie să dea socotelă dacă infectarea rezultă într-un dezastru pe care aveau obligația constituțională să îl împiedice în primul rând în rândul copiilor, care nu se pot apăra singuri", mai spune Octavian Jurma.

Octavian Jurma afirmă că acesta fiind contextul, îi este „peste putință” să înțeleagă încăpățâarea cu care merg autoritățile înainte cu infectarea în masă a copiilor.

Citeste si: Cosmin din Casa Iubirii a fost descalificat! Vestea care i-a lăsat pe concurenți cu gura căscată. „Ștefania, dacă mă crezi, eu te aștept!”- kfetele.ro

Citeste si: Câţi bani a încasat Babasha la concertul Coldplay?! Invitatul trupei britanice lămureşte orice speculaţie: "Sunt niște idioețenii foarte mari"- radioimpuls.ro

„Indiferent cum etichetăm dublarea săptămânală a numărului de internări in rândul copiilor, avem în față cea mai mare provocare pentru copiii noștri de la începutul pandemiei, pe care autoritățile o ignoră de-a dreptul ostentativ. Singura apărare pe care o mai avem față de „vaccinarea naturală” obligatorie care ni se impune, este masca FFP2 și vaccinul preventiv medical. Din fericire chiar dacă internările sunt mai frecvente, severitatea formei acute de boală este mai scăzută și în rândul copiilor față de Delta. Prevalența formelor cronice de long-covid după Omicron nu este cunoscută încă, dar riscul de long-covid este motivul principal pentru care e important să te vaccinezi și să îți vaccinezi copilul chiar dacă ați trecut prin boală”, a mai precizat Octavian Jurma pe Facebook.

Citeste si: Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a vorbit despre valul șase al pandemiei în România


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si