Aplicație pentru toate mijloacele de transport în comun. Anunțul premierului Cîțu

Premierul Florin Cîțu a anunțat că iși doresțe ca în perioada următoare, în România, să existe o aplicație accesibilă pentru toate mijloacele de transport în comun.

Webeditor: Răzvan Angelescu miercuri 14 iulie 2021 , 13:56

Premierul Florin Cîțu
Premierul Florin Cîțu[Sursa foto: Inquamphotos]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Astfel, potrivit declarațiilor acestuia, se dorește concepera unei aplicații mobile, la care să aibă acces toață lumea atunci când folosește mijloacele de transport în comun: ”Sper să fie o aplicaţie în curând pe care poţi să o foloseşti pentru toate mijloacele de transport

în comun, deja lucrurile devin mai simple. Face sens când vorbim de instituţîi ale statului, transportul public în comun, să avem diferite tipuri de abonamente. Din punctul meu de vedere ,  toate trebuie să fie pe o aplicaţie simplă pe care o foloseşti, deja suntem în secolul XXI, nu cred că există cineva în oraşe care să nu aibă un telefon”.

Citeste si: Florin Cîțu a făcut anunțul. De când începe vaccinarea obligatorie în România

Premierul preferă mersul pe jos

Întrebat daca vine pe jos la muncă sau folosește alte mijloace alternative, premierul le-a răspuns jurnaliștilor că preferă mersul pe jos, iar Vinerea Verde s-a transformat în săptămână verde: “De cele mai multe ori vin pe jos, îmi număr şi paşii.

Mergeam şi înainte pe jos foarte mult sau cu metroul. În Bucureşti, era mult mai simplu să foloseşti aceste mijloace alternative de transport. De aceea, Vinerea Verde pentru mine a venit că o mănuşă, pot să spun că e săptămâna verde de foarte multe ori pentru mine şi îi încurajez pe toţi colegii mei să facă acest lucru”.

În Noua Zeelandă erau alte condiții

Atunci când lucra în Noua Zeelanda, premierul a spus că alerga până la locul de munca, deoarece acolo erau alte facilitați care îi permiteau acest lucru: ”acolo erau duşuri, erau de toate şi ne puteam schimba”. 

Citeste si: Se scumpește transportul în comun în Capitală. Cât va costa de la 1 august un bilet comun STB-Metrorex


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si