Premierul Florin Cîțu, nemulțumit de execuția bugetară

Premierul Florin Cîţu a declarat că în privinţa rectificării bugetare a fost stabilit un calendar care trebuie urmat de analiza pe fiecare minister şi a punctat faptul că nu este mulţumit de execuţia bugetară.

Author: Razvan Ilie marți 13 iulie 2021 , 12:53

Florin Cîțu, nemulțumit de execuția bugetară[Sursa foto: Guvernul Romaniai]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Premierul Florin Cîțu, interimar la Ministerul Finanțelor, se arată nemulțumit de execuția bugetară pe primele 6 luni, capitol care revenea în responsabilitatea ministrului demis, Alexandru Nazare.

Florin Cîțu a declarat marți că 12 miliarde de lei nu au fost cheltuiți deşi erau alocaţi pentru primul semestru:  

"De abia a început programarea sau avem calendarul pentru rectificarea bugetară. Avem o situaţie pe fiecare minister, vedem unde sunt lucrurile, eu v-am spus ieri că sunt 12 miliarde de lei care nu au fost cheltuiţi, deşi erau alocaţi pentru primul semestru şi cu asta trebuie să începem, să vedem unde sunt aceşti bani, am văzut pe unde sunt şi de acolo începem", a declarat Florin Cîţu, la Palatul Victoria, întrebat de la ce ministere se vor lua bani şi spre ce ministere vor fi redirecţionaţi, la rectificarea bugetară. 

Citeste si: Se scumpește transportul în comun în Capitală. Cât va costa de la 1 august un bilet comun STB-Metrorex

Este clar că execuţia bugetară nu este satisfăcătoare 

"Vedem execuţia, 86 de miliarde de lei credite de angajament nefolosite în primul semestru, deci e clar că execuţia bugetară nu este satisfăcătoare din punctul meu de vedere şi vreau, întâi, să mă uit la detalii şi apoi discutăm", a mai spus premierul Cîțu.

Rectificarea bugetară, la Guvern, nu la partid

Premierul Florin Cîţu a dat asigurări că rectificările bugetare se vor realiza în cadrul Guvernului României, "nu la partid", atâta vreme cât va deţine funcţia de prim-ministru.

"Nicio rectificare bugetară nu se va face la partid, atâta timp cât voi fi prim-ministrul României. Toate aceste lucruri se vor face în Guvernul României, fără niciun fel de criterii politice", a precizat Florin Cîţu.

Citeste si:  Război în interiorul PNL după remanierea ministrului de Finanțe, Alexandru Nazare


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si