Ati fost aici? Delta de langa Bucuresti, un loc fabulos, care merita vizitat! Oaza de liniste de langa Capitala

Indata ce ajungi in coasta Deltei Neajlovului, Comana te intampina cu un prim loc de popas. Manastirea voievodala, veche din secolul 17, e coloana vertebrală a acestor meleaguri.

M. P., vineri 27 iulie 2018 , 20:30

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In jurul istoriei sale fabuloase s-a ridicat, in timp, un complex turistic nepereche, pe care George Mihai si Vlad Ciobanu va invita sa-l descoperiti. Dumneavoastra ati fost aici?

Mihail Muscariu/ staretul Manastirii Comana: In timpul sau, Vlad a construit…spre slava lui Dumnezeu. In anul 1700, Serban Cantauzino…un paraclis inchinat sfintilor Spiridon si Eftimie.

Dupa Cantacuzini, istoria este una tumultoasa…in 1728 a fost inchisoare militara…redeschisa ca manastire cu viata monahala de obste.

In perioada de peste 5 veacuri…continuitatii si darzeniei poporului roman pe aceste meleaguri.

COMANA, RAIUL DE PE NEAJLOV

Gelu Palamaru/ proprietar complex de agrement Comana: Aici, ce facem noi de 20 de ani, da, ni s-au alaturat si alti oameni cu idei si cu dragoste de acest loc minunat, care este Comana si Delta Neajlovului, care, parerea mea, este perla salbatica a Romaniei. Daca observati, peste tot, am incercat cu mare grija sa pastram salbaticia tinutului, a locului.

Spuneam de romanism si de traditie, de indeletniciri care nu pier. Contribuiti si dumneavoastra la asta. Ma uitam prin restaurant, prin camere, la terasa chiar. De la mobilier de arta casnica pana la tot felul de decoratiuni si mici obiecte de infrumusetare… multe dintre ele, daca nu toate, se fac aici, in atelierul de la Comana.

Da. Avem si un atelier special facut de creatie, unde facem ceramica si lemn, lemn pictat.

TURISM DE EXCELENTA

Gelu Palamaru/ proprietar complex de agrement Comana: O sa facem o scurta incursiune prin Delta Neajlovului. Mai povestim si-acolo ce-nseamna natura asta minunata si parcul natural Comana. Corect!

E cunoscuta ca a doua delta, dupa Delta Dunarii, ca biodiversitate.

PARCUL NATURAL COMANA

Gelu Palamaru/ proprietar complex de agrement Comana: Peste 1200 de hectare cu peste 200 de specii de pasari, 60

de specii de pesti si multe, multe specii de plante. Este o minune, o magie, in apropierea Bucurestiului!


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Ce se întâmplă în echipa Războinicilor după eliminarea lui Sorin? Incredibil ce au... Ce se întâmplă în echipa Războinicilor după eliminarea lui Sorin? Incredibil ce au dezvăluit Albert și Maria despre Adelina: „De curând, atitudinea ei...” Urmărește o ediție incendiară „Survivor România” duminică, 16 mai, de la 20:00 pe Kanal D
spotmedia.ro
Ce poate învăța România din situația din Seychelles, unde 60% din populație e... Ce poate învăța România din situația din Seychelles, unde 60% din populație e vaccinată, dar numărul de îmbolnăviri crește
spotmedia.ro
Cercetătorii au rezolvat o problemă veche de 40 de ani și au obținut ”Sfântul Graal” al... Cercetătorii au rezolvat o problemă veche de 40 de ani și au obținut ”Sfântul Graal” al bateriilor
b1.ro
Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau... Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...
infoactual.ro
Adevărul despre vaccinare. Monica Pop: „Este o foarte mare greșeală medicală” Adevărul despre vaccinare. Monica Pop: „Este o foarte mare greșeală medicală”
infoactual.ro
Florin Cîțu nu s-a abținut în prima zi de relaxare. S-a întâmplat în această dimineață.... Florin Cîțu nu s-a abținut în prima zi de relaxare. S-a întâmplat în această dimineață. „Proastă decizie”
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si