Prognoză sumbră din Germania în criza vaccinurilor. Ce spune Angela Merkel

Oficialii din Guvernul german atrag atenția cu privire la prelungirea crizei vaccinurilor dincolo de orice așteptări anterioare. Ministrul Sănătății de la Berlin se așteaptă ca penuria de vaccinuri împotriva Covid-19 să continue până în cursul lunii aprilie.

Author: Razvan Ilie joi 28 ianuarie 2021 , 12:37

angela merkel
Cancelarul german Angela Merkel a cerut o distribuție „corectă” și rapidă a vaccinurilor împotriva coronavirusului în întreaga lume, inclusiv în țările mai sărace.
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Ministrul Sănătății din Germania, Jens Spahn, a declarat joi că se așteaptă ca deficitul de vaccinuri împotriva Covid-19 să continue până în cursul lunii aprilie, transmite Reuters.

Vom avea încă cel puțin 10 săptămâni grele cu deficit de vaccinuri ”, a scris Spahn pe Twitter, conform Hotnews. Oficialul din cabinetul Merkel a adăugat că ar vrea să convoace un summit al liderilor federali și regionali din Germania pentru a discuta campania de vaccinare.

Citeste si: Ce conține o doză de vaccin anti-COVID-19 Pfizer?

Apelul Angelei Merkel către liderii politici

 

"Aici este vorba despre o distribuție echitabilă, și nu despre problema banilor", a declarat Angela Merkel în discursul său la Forumul Economic Mondial virtual din acest an.

Citeste si: Avertismentul lui Bill Gates: "Trebuie să ne pregătim ca pentru război"

"Desigur, vom face tot ce putem pentru a ne asigura că distribuția poate începe rapid", a adăugat Merkel. De asemenea, ea s-a pronunțat împotriva naționalismului în ceea ce privește vaccinările în masă ca o cale de ieșire din pandemia COVID-19.

Merkel a subliniat că la 12 luni de la pandemie, existau vaccinuri promițătoare și candidați la vaccin, dar lumea se confruntă cu provocarea lipsei de vaccinuri. Există o cale de ieșire din pandemie, a spus ea, chiar dacă va fi una laborioasă și nu atât de scurtă pe cât ar fi sperat unii.

Merkel a invocat o strânsă cooperare globală ca fiind centrală în lupta împotriva pandemiei. "Este ora multilateralismului", a spus Merkel.

Citeste si: Experții OMS au ieșit din carantină. Începe ancheta despre originea noului coronavirus

Ministrul sănătății din Germania caută soluții pentru a sprijini producerea de vaccinuri

Ministrul Jens Spahn a spus joi că vrea să invite companiile farmaceutice și fabricanții de vaccinuri la o întrunire pentru ca Europa să se asigure că primește cota corectă de doze și pentru a se vedea unde se poate face mai mult pentru a sprijini producerea vaccinurilor.

Oficialul german a adăugat că înțelege faptul că fabricarea vaccinurilor este foarte complicată, iar majorarea producției nu poate fi făcută în doar câteva săptămâni dacă sunt menținute standardele înalte de calitate.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si