Nea Mărin este un bătrân în vârstă de 70 de ani care trăiește de pe o zi pe alta, însă trece cu ușurință neobservat de oamenii din jurul său, care, în general, sunt grăbiți. 

Totuși, într-una dintre zilele acestui început de an, el a fost observat de un trecător, înduioșat de starea în care se afla bătrânul. La acel moment, vârstnicul se adăpostea într-o gară.

Citește și: VIDEO- Copiii și tinerii lipsiți de posibilități văd fericirea în lucruri mărunte

„Aveți ceva de muncă? Mi-e foame!” Strigătul disperat al unui bătrân care a muncit toată viața, însă acum zace lihnit într-o gară

Nea Mărin

[Sursa foto: Facebook]

Povestea emoționantă a lui Nea Mărin

La începutul anului 2023, un bărbat a relatat pe Facebook povestea dramatică a unui vârstnic care încearcă să supraviețuiască de pe o zi pe alta, deși a muncit toată viața lui. Acum, el se confruntă cu nepăsarea cruntă a oamenilor care trec pe lângă el zilnic, dar și a statului. 

Întrebat ce făcea în gară, bătrânelul a dat un răspuns uimitor.

„Aveți ceva de muncă? Mi-e foame!”, a fost răspunsul incredibil al vârstnicului care avea nevoie mare de ajutor.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Îngropat de viu, un bărbat a fost salvat ca prin minune după 4 zile de stat sub pământ- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO- Analiză. Cât ne costă încălzirea în mai multe orașe din țară

Bărbatul care a intrat în dialog cu el a povestit că nu i-a venit să creadă atunci când bătrânelul i-a cerut un loc de muncă, în loc de bani. Autorul postării a dezvăluit detalii uimitoare despre cel care parcă a fost uitat de semenii săi.

, ,Stă de ieri după cum spune, fără apă sau mâncare și parcă total invizibil”, a dezvăluit bărbatul.

Citește și: Patrick Ioan, un băiețel cu toată viața înainte, are mare nevoie de ajutor. Micuțul suferă de paralizie cerebrală

Ani de muncă, răsplătiți cu indiferență și sărăcie

Bătrânelul și-a deschis sufletul în fața trecătorului și se pare că, de-a lungul vieții sale, a muncit cu ziua. El nu a avut niciodată o direcție clară, însă nu a refuzat niciun loc de muncă și astfel a reușit până la urmă să pună o pâine pe masă. Totuși, din păcate, în ultima perioadă vârstnicul nu a mai reușit să-și găsească o slujbă.

Citește și: Cine e Horațiu Mălăele. Cel mai emoționant rol din cartea vieții sale este cel de bunic

Nea Mărin dârdâia de frig atunci când a fost găsit în gară și a cerut doar o cafea caldă de la singura persoană care s-a oferit să se intereseze de starea lui.

„Puteți să îmi luați o cafea caldă? Mi-e frig și poate îmi trece și de foame!”, a întrebat bătrânul.

Citeste si: Andreea Tonciu, dezvăluiri neașteptate despre mama sa! Ce pedepse primea diva când era mică: „Nu îmi mai dădea ghiozdanul să mă duc la școală. Mă trimitea cu punga.”- kfetele.ro

Citeste si: "Cumva bănuiam ceva". Anca Dumitra, declarații despre sarcină. Emoțiile prin care trece în această perioadă- radioimpuls.ro

Citește și: O bătrână în vârstă de 83 de ani, din Constanța, a sunat la 112 pentru că murea de frig și singurătate: „Nu mai are pe nimeni, i-a murit băiatul, soțul, fratele și sora”

Binevoitor, trecătorul i-a cumpărat niște sticksuri și a menționat că urma să îi cumpere și un burger. Cu toate acestea, el nu s-a oprit aici. În postarea sa de pe Facebook, individul a făcut apel către toți cei care vor vedea mesajul, specificând că este nevoie de construirea unui adăpost social pentru persoanele neajutorate, măcar pentru o scurtă perioadă de timp.

Citește și: Povestea emoționantă a femeii care a aflat că are cancer datorită labradorului ei: „Mă împingea cu botul în acel loc, părea că vrea să-mi arate ceva”

,,Trăim timpuri extrem de grele, dar se merită să visăm – mult sau cât va fi nevoie. Un astfel de centru sau măcar o cantină socială va rămâne în permanență un vis realizabil”, a scris internautul pe  Facebook.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si