Avorturile facute de romancele abuzate de patroni in Italia au atins cote alarmante. In vechi custi transformate in locuinte, femeile sunt supuse unor orori de nedescris

In Italia, numarul intreruperilor de sarcina ale romancelor a atins cote alarmante. Numai in provincia Ragusa numarul avorturilor facute de romance reprezinta 19% din totalul intreruperilor de sarcina realizate de medici.

A.S., joi 06 iulie 2017 , 11:19

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Situatia critica a romancelor din Sicilia, exploatate si abuzate sexual de patroni, a fost denuntata de revista italiana L’Espresso inca din 2015. Guvernele italian si roman  au facut prmisiuni ca vor interveni, au existat interpelari in Parlamentul de la Roma, oroarea a fost semnalata si la nivel international, dar, pana in prezent, nu a fost luata nicio masura concreta pentru stoparea acestor abuzuri.

Datele ASP (Azienda Sanitaria Provinciale) din Ragusa sunt infioratoare. Numarul intreruperilor de sarcina ale romancelor este inspaimantator. Constant de-a lungul anilor. O suta unsprezece in 2016, 119 in 2015. Reprezinta 19% din totalul provinciei. Cu mult mai mult fata de italience. Si datele sunt subestimata: sunt unele care recurg la metode empirice, unele care merg in Romania pentru a avorta. Cifre care sunt dovada unei urgente care nu s-a incheiat niciodata.

"Cei care au gresit trebuie sa plateasca", ne spune noul primar, Giovanni Moscato. Insa mentioneaza ca "nu exista denunturi". 

"Daca pretindem evaluarea gravitatii fenomenului din numarul denunturilor femeilor romane, inseamna ca am decis sa nu intervenim. Niciuna dintre ele, in absenta unor alternative de munca si traind intr-o conditie de totala segragare fizica si sociala, nu se va duce de una singura sa prezinte plangere", explica Alessandra Sciurba, cercetator universitar.

"Traiesc in baraci, garaje, depozite pentru unelte si vechi custi transformate in locuinte. Acoperite cu plastic sau azbest. Prezenta umana este relevata numai de sarmele pentru intins rufe sau de antenele de satelit". Sunt case puse la dispozitia lor in cadrul proprietatilor agricole. Traind acolo, se face si supraveghere nocturna. O alta prestatie de munca cu bataie de joc: chiria este scazuta din salariu”, povesteste Caritas. 

"Romanii sunt multi, insa nu sunt o adevarata comunitate", explica preotul Beniamino. "Nu au puncte de referinta sau locuri de intalnire".  

Sursa:gazetaromaneasca.com
Citeste mai multe AICI. 

foto: foto: espresso.repubblica.it


Distribuie acest articol pe Facebook si poti castiga un telefon de ultima generatie!
Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Costi Ioniță, Roxana Nemeș sau Alexandra Stan? Cine a părăsit competiția Survivor... Costi Ioniță, Roxana Nemeș sau Alexandra Stan? Cine a părăsit competiția Survivor România 2021? Publicul a decis!
demamici.ro
Bebeluș cu două capete, născut la spitalul Elias din București | Demamici.ro Bebeluș cu două capete, născut la spitalul Elias din București | Demamici.ro
b1.ro
Au divorţat imediat după ce ea i-a trimis poza asta pe Whatsapp! Are ochi de detectiv... Au divorţat imediat după ce ea i-a trimis poza asta pe Whatsapp! Are ochi de detectiv cine vede de ce
monitorulcj.ro
Clujul a ieșit din „ZONA ROȘIE” de infectare cu COVID-19. Rata de incidență a scăzut! Clujul a ieșit din „ZONA ROȘIE” de infectare cu COVID-19. Rata de incidență a scăzut!
infoactual.ro
Părintele Cleopa: De trei ori fericit este creştinul care mulţumeşte lui Dumnezeu în... Părintele Cleopa: De trei ori fericit este creştinul care mulţumeşte lui Dumnezeu în toată vremea pentru binefacerile Lui
infoactual.ro
Previziunile runelor pentru 25-31 Ianuarie. O zodie are câștig pe toate planurile! Previziunile runelor pentru 25-31 Ianuarie. O zodie are câștig pe toate planurile!
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si