Baiț pentru friptura de miel. Friptura de miel este nelipsită de pe mesele românilor de Paște. Totuși, pentru a avea un gust delicios este necesar să fie lăsate în baiț câteva zile. Iată cum se prepară corect baițul pentru friptură!
Baiț pentru friptura de miel. Iată cea mai simplă rețetă pentru a prepara baițul pentru friptura de miel!
Rețetă baiț pentru friptura de miel
Ingrediente pentru baiț
Carne de miel Jumătate de miel- 3 kg
O jumătate de ied
Ingrediente
Ulei de floarea soarelui- aprox. 200 ml
Vin alb- 0.5 l
Vin roșu- 0.5 l
Rozmarin proaspăt sau uscat- 2 legături
Cimbru uscat- 2 lingurițe
Ceapă verde- 3 legături
Usturoi verde- 2 legături
Foi de dafin- 5 foi
Citește și: Ouă umplute pentru Paște 2023. Sunt savuroase și ușor de pregătit pentru aperitivul din ziua de sărbătoare
Piper boabe- 2 linguri
Piper macinat- 3 lingurițe
Sare- aprox. 3 linguri
Mod de preparare baiț pentru friptură de miel
Primul pas este acela în care tocăm ceapa și usturoiul. Adăugăm rozmarin și punem și restul condimentelor în bol. Le amestecăm pe toate ulterior.
Următorul pas este acela de a separa pulpele de restul cărnii.
Vom tăia pielițele mai groase. Acestea dau o savoare gustoasă preparatului. Vom spăla bine pulpele și apoi facem crestături cu ajutorul cuțitului, pentru a le umple cu arome și pentru a da voie vinului să pătrundă în carne.Vom pune pulpele de miel într-un vas mai mare și umplem apoi golurile din crestătura acestora. Le umplem cu boabe de piper, iar apoi cu condimentele pregătite. După ce aromatizăm carnea, aceasta va avea o aromă foarte puternică.
Se adaugă ulterior ingredientele lichide: ulei, vin alb, roșu. Vom amesteca totul și acoperim vasul cu o folie. Punem carnea la frigider, iar după două zile întoarcem carnea, pentru a fi aromată pe toate părțile. Se poate ține la baiț minim trei zile.
După cele două-trei zile în care carnea stă la baiț, o vom scoate și o introducem în cuptor.
Poftă bună!
Citește și: Rețete de pască pentru masa de Paște 2023. Delicioase și ușor de preparate
Este studentă în anul 3 la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea din București. ”Pasiunea pentru jurnalism o am încă de mică, atunci când scriam în jurnale gânduri, idei și dorințe pe care le aveam. Pasiunea s-a menținut și peste ani, realizând că acest domeniu înseamnă multă cunoaștere. Diversitatea pe care o oferă jurnalismul mă face să mă regăsesc total, drept urmare am aplicat și pentru un job în domeniu”.
Îi place să descopăr mereu locuri noi și să cunoască oameni. Natura reprezintă pentru Alexandra locul în care se deconectează de fiecare data.
Cărțile de dezvoltare personală și psihologie au devenit o pasiune pentru ea: ”Părerea mea este că ne ajută în sfera autocunoașterii, cât și în relaționarea cu ceilalți”.
”Pe viitor sper să lucrez tot în presă și să ajung un jurnalist de success”.