Ouă umplute pentru Paște 2023. Sunt savuroase și ușor de pregătit pentru aperitivul din ziua de sărbătoare
Ouă umplute pentru Paște 2023. Masa tradițională de Paște este plină de bunătăți care mai de care: de la pască, ouă roșii și până la drob, cozonaci și ouă umplute.
Ouă umplute pentru Paște 2023. Pentru gospodinele care nu vor doar să vopsească ouăle, ci să le folosească și în alte scopuri, am pregătit trei rețete delicioase de ouă umplute pentru sărbătoarea Paștelui și nu numai. Merg gătite oricând!
Ouăle umplute se obișnuiesc a fi mâncate la aperitiv, însă depinde de fiecare cum dorește să le consume și în ce moment.
Mod de preparare: Se fierb bine ouăle. Se curăță, apoi se taie în jumătate. Se scoate gălbenușul și se pune într-un bol separat. Se amestecă apoi gălbenușurile cu pateul și se umplu jumătățile cu pasta creată.
Separat, se face o maioneză în care pui la început o linguriță de muștar pentru a nu se tăia, iar la final se amestecă cu smântâna.
Torni amestecul într-un vas întins și începi să aranjezi ouăle cu umplutura în jos.
Mod de preparare: Se fierb bine ouăle. Tăiaţi apoi oul în jumătate, puneţi albuşurile de-o parte şi gălbenuşurile în alta.
Fărâmițați gălbenuşurile cu furculiţa, adăugaţi tonul scurs de ulei şi restul ingredientelor. Amestecaţi totul foarte bine. Umpleţi ouăle şi aşezaţi-le pe platou, peste sos. Pentru sos se amestecă jumătate de cană de maioneză cu jumătate cană de iaurt.
o ceapă verde (tocăm doar puţin din partea verde);
o lingură mare cu unt;
câteva fire de pătrunjel verde;
caşcaval ras;
două linguri maioneză;
sare, piper;
un căţel usturoi;
o lingură unt pentru prăjit.
Mod de preparare: Fierbem bine ouăle și le lăsăm să se răcească. Între timp călim ciupercile tocate într-o lingură de ulei, în care am călit puţin un căţel de usturoi înainte.
Lăsăm ciupercile să se răcească, apoi le amestecăm cu gălbenuşurile ouălelor pe care le-am curăţat de coajă şi le-am tăiat pe lungime. Se adaugă puţină ceapă verde tocată, o lingură unt, caşcaval ras, maioneză, sare, piper. Amestecăm bine compoziţia până se omogenizează.
Umplem ouăle, apoi le decorăm cu maioneză şi frunze de pătrunjel de busuioc sau ridichii. Le punem la frigider câteva ore înainte de a le servi. Poftă bună!