În fiecare an, de Paște, românii obișnuiesc să consume carne de miel. Carnea de miel pe masa de Paște este o tradiție la români. Friptura de miel este un adevărat deliciu, fiind foarte aromată și fragedă, mai ales dacă este și marinată.
Iată o rețetă de baiț pentru carnea de miel de Paște!
Cum se face baițul pentru carnea de miel?
Ingrediente pentru baiț
Carne de miel Jumătate de miel- 3 kg
O jumătate de ied
Ingrediente
Ulei de floarea soarelui- aprox. 200 ml
Vin alb- 0.5 l
Vin roșu- 0.5 l
Rozmarin proaspăt sau uscat- 2 legături
Cimbru uscat- 2 lingurițe
Ceapă verde- 3 legături
Usturoi verde- 2 legături
Foi de dafin- 5 foi
Piper boabe- 2 linguri
Piper macinat- 3 lingurițe
Sare- aprox. 3 linguri
Citeste si: Drob din organe de miel. Secretele celui mai iubit preparat de pe masa de Paște 2021
Mod de preparare- baiț penru carne de miel
Mai întâi trebuie ca ceapa și usturoiul să fie tocate, punem rozmarinul și adaugam toate celelalte condimente, într-un bol și le amestecăm.
Apoi vom separa pulpele de restul cărnii, asta dacă avem jumătate de miel sau ied, astfel tăiem pielițele mai groase, deoarece aceasta dă o savoare excelenta preparatului. Spălam bine pulpele și apoi facem crestături folosind vârful cuțitului, pentru a le umple cu arome și pentru a permite vinului pe care il vom adauga ulterior, să pătrunda bine în carne.
Urmează să punem pulpele de miel într-un vas mai mare și vom umple golurile din crestăturile acestora, mai întâi cu boabe de piper si după cu celelalte condimente pregătite. După ce am aromatizat carnea,
Apoi adăugați ingredientele lichide, adică uleiul, vinul alb și roșu sau dacă doriți puteți înlocui cu bere. După aceea, amestecăm totul și acoperim vasul în care se află carnea cu o folie și punem la frigider, iar după două zile putem întoarce carnea, pentru a fi aromată pe toate părțile. Puteți ține carnea de miel la baiț, minim 3 zile.
Citeste si: Cum să vopsești natural ouăle de Paște. Trucul pentru un luciu perfect
În final, în ziua de Paște, vom pune carnea de miel cu zeama în care a fost marinată, la cuptor pentru aproximativ 3. Un mic secret ar fi ca în primele 2 ore de coacere, tava să fie acoperită cu folie de aluminiu pentru frăgezimea cărnii, iar mai apoi, scoatem folia și lăsăm carnea să se rumenească.
A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, specializarea Comunicare și Relații Publice, în cadrul Universității din București.
Primii ei pași spre o carieră în jurnalism i-a făcut la postul de televiziune Kanal D, acolo unde a început mai întâi ca practicant în redacție, și ulterior a fost promovată pe o poziție de redactor de știri.
Alina are o experiență de aproape doi ani în domeniul presei și se declară pasionată de arta povestirii în scris. Printre pasiunile ei se numără și călătoriile, plimbările în natură care o inspiră de fiecare dată, lectura, dar și desenul și pictura.
Pasiunea pentru jurnalism a descoperit-o încă de pe băncile liceului, când se vedea deja în redacția unui post de televiziune cunoscut.
Acum, ca redactor de știri, poate spune că, pentru ea, scrisul înseamnă o comunicare fără blocaje, un instrument prin care poate transmite publicului multiple cunoștințe câștigate pe parcursul experienței acumulate. Uneori îi place să spună că scrisul poate însemna mult mai mult, și anume o evadare din cotidianul cenușiu, care o poate transpune într-un tărâm de poveste, plin de culoare și emoție. De asemenea, în redactarea articolelor pentru stirilekanald.ro îi place să relateze mereu adevărul și informațiile de actualitate.