Ministerul Apărării anunță că sistemul de supraveghere aeriană al Forțelor Aeriene Române a detectat marț  o țintă aeriană de dimensiuni mici, având caracteristicile de evoluție asemănătoare unui balon meteorologic, care evolua la o altitudine de circa 11.000 de metri în spațiul aerian național, în Sud-Estul României.

În zonă au fost trimise două avioane 

Autoritățile anunță că au aplicat toate procedurile standard de la momentul detectării obiectului, iar două aeronave MiG-21 LanceR ale Forțelor Aeriene Române au decolat de pe Baza 86 Aeriană Fetești, în jurul orei 12.40,

fiind direcționate către zona unde a fost semnalată ținta aeriană.

Citește și: Apa de la robinet, din ce în ce mai scumpă. Costă mai mult decât energia electrică

Echipajele celor două aeronave nu au confirmat prezența țintei aeriene, nici vizual, nici pe radarele de bord. Aeronavele au fost menținute în zonă aproximativ 30 de minute, pentru clarificarea deplină a situației aeriene, după care au revenit pe baza aeriană.

Citește și: Incendiu puternic în Piața Centrală din Buzău. Un mesaj RO-Alert a fost emis în acest caz

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Forțele Aeriene Române monitorizează permanent, în cooperare cu forțele Aliate, spațiul aerian național și zona din proximitate.

SUA a doborât mai multe obiecte zburătoare neidentificate în ultimele zile

Statele Unite au doborât trei obiecte zburătoare neidentificate deasupra teritoriului lor şi al Canadei în ultimele zile, după ce la 4 februarie doborâseră un balon chinezesc suspectat de activităţi de spionaj. Ultime trei obiecte zburătoare neidentificate au fost doborâte vineri deasupra Alaskăi, sâmbătă deasupra Yukonului, în nord-vestul Canadei, şi duminică deasupra lacului Huron, în nordul Statelor Unite.

Citește și: VIDEO- Obiecte zburătoare neindentificate deasupra Americii- Spionaj sau vizită extraterestră?

Casa Albă a organizat luni o conferinţă de presă în care a împărtăşit publicului american ultimele informaţii oficiale în legătură cu obiectele neidentificate care pluteau la înălţime şi pe care armata le-a doborât în ultimele zile, dând asigurări că nu există nicio dovadă de activitate extraterestră, după ce un general american de rang înalt nu a exclus o asemenea ipoteză.

Citește și: Gestul inedit al unei femei care a ales să ia masa cu un om nevoiaș la un fast-food. S-au trezit cu paza lângă ei

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si