Close sidebar
Close sidebar

Bomboanele de ciocolată oferite cadou de Ziua Îndrăgostiților, bombe de E-uri/ Anunțul specialiștilor

Bomboanele oferite cadou de Ziua Îndrăgostiților reprezintă un adevărat pericol pentru sănătate. Pralinele au până la 10 E-uri!

Stefania Pavel,

Bomboanele oferite cadou de Ziua Îndrăgostiților reprezintă un adevărat pericol pentru sănătate. Pralinele au până la 10 E-uri!

[Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Un studiu realizat de InfoCons, (Organizația pentru Protecția Consumatorilor) realizat pe cutiile de bomboane (trufe, praline si bomboane cu ciocolată) ce se regăsesc pe piața din România, arată că acestea conțin până la 10 E-uri și au în proporție de 70.63 % zahar.

Citește și: Cadourile de Ziua Îndrăgostiților, un real pericol. ANPC: „Produsele originale nu se vând cu sacoșa”

Ce conțin bomboanele periculoase oferite de Valentine's Day 

După ce au fost centralizate și analizate, studiul pe cele 126 de produse a arătat faptul că 0.8% din produse au 10 aditivi alimentari. Din punct de vedere al conținutului de substanță uscată de cacao, 39.68

% din produse menționează cantitatea produsului. Restul produselor au ca prim ingredient: fructele confiate, ouăle, lichiorul sau nuca de cocos.

Bomboanele oferite cadou de Ziua Îndrăgostiților reprezintă un adevărat pericol pentru sănătate. Pralinele au până la 10 E-uri!

[Sursa foto: InfoCons]

Dintre produsele analizate doar 7,93% aveau ca prim ingredient ciocolata, ciocolata amăruie, ciocolata cu lapte sau ciocolata neagră.

De asemenea, doar 5,5% aveau ca principal ingredient siropul de glucoză, iar 2,38% aveau ca prim îngredient crema de praline.

Totodată, cantitatea de grăsimi variază între 7.2 g și 53 g raportata la 100 grame de produs. Iar cantitatea de zaharuri variază între 32g și 67.7g raportata la 100 grame de produs, conform aceluiași raport InfoCons.

Citeste si: Ea este presupusa iubită a lui CRBL. Câți ani are și cu ce ocupă tânăra. Cei doi au fost surprinși împreună- kanald.ro

Citeste si: Larisa de la „Casa Iubirii” și-a făcut iubit! Primele imagini cu bărbatul care i-a furat inima- wowbiz.ro

Citește și: Cadouri de Valentine's Day 2023 pentru iubit sau iubită. Cum să surprinzi persoana iubită cu un cadou minunat?

„Și de 14 februarie rămânem consumatori și trebuie să fim atenție ce și de unde cumpărăm! Dacă alegem o cutie de bombaone, trebuie să ne asigurăm că eticheta ne furnizează toate informațiile despre cantitatea de cacao, producator, distribuitor sau ingredientul principal. Și pe 14 februarie luam atitudine!”, a precizat Sorin Mierlea, președinte InfoCons.

Bomboanele oferite cadou de Ziua Îndrăgostiților reprezintă un adevărat pericol pentru sănătate. Pralinele au până la 10 E-uri!

[Sursa foto: PixaBay]

În cazul ciocolatei cu lapte, minimum 30% din totalul de cacao solidă uscată și minimum 18% lapte în substanță solidă uscată a fost obținut prin deshidratarea parțială sau totală a laptelui integral, lapte semi sau total smântânit, frișcă, sau din frișcă parțial sau total deshidratată.

Citeste si: Patrick crede că Roberta nu îl place pe Sebastian! Ce spune concurenta despre această situație: „Eu nu stau cu nimeni niciodată doar de dragul de a sta într-o relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Cine este celebrul artist care s-a iubit cu femeia căreia i-a cântat la nuntă?! Cântăreţul scoate la iveală detalii neașteptate- radioimpuls.ro

Citește și: Lista neagră de alimente care cresc riscul de cancer. Medicii au dezvăluit lista de la A la Z

Cele mai periculoase E-uri din alimente

Unele dintre cele mai controversate elemente din alimentele sunt aditivii alimentari, potrivit InfoCons. De exemplu, aditivul alimentar E 221 este unul periculos deoarecere benzoații consumați frecvent pot provoca fenomene alergice, ca de exemplu: cefalee, urticarie, eczema și dermatite atopice. Totodată, InfoCons avertizează asupra faptul că acidul benzoic este cuprins și în grupa aditivilor cu risc de intoleranță respiratorie, putând produce chiar șoc anafilactic.

Și E 476 este un aditiv periculos pentru copii, doza zilnică admisă pentru consumul uman fiind de până la 7,5 mg/kg corp. 

De aceea, OMS încurajează autoritățile naționale să monitorizeze și să se asigure că aditivii alimentari din alimentele și băuturile produse în țările lor respectă utilizările, condițiile și legislația permise. 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI